Teknologia muuttaa asiakaspalvelun myös puhelimessa 

tekninen_asiakaspalvelu

Teknologian murros on muuttanut asiakaspalvelun merkityksen, mutta myös työn sisällön. Enää ei riitä, että asiakkaalle luetaan valmiiksi kirjoitettu ohje, tarvitaan aitoa kiinnostusta ja asiantuntemusta teknologiasta. Myös puhelimessa tehtävästä asiakaspalvelutyöstä on tulossa todellista asiantuntijatyötä. 

Hyvä vai paha asiakaspalvelu? 

Vaihtoehto A.) Asiakaspalvelu – kymmeniä puheluita päivässä, helppoja kysymyksiä, joihin vastaat joka kerta samalla tavalla, epäkiitollista työtä, vihaisia asiakkaita ja itseään toistavia päiviä. Sitäkö työskentely asiakaspalvelussa on?  

Vaihtoehto B.) Mielenkiintoinen, vaihteleva työ. Onnistumisen kokemuksia päivittäin, itsensä voittamista ja tavoitteiden ylittämistä yhä uudestaan. Kannustava ja energinen työyhteisö sekä mahdollisuus vaihteleviin työtehtäviin omilla näytöillä. Työ, joka haastaa ja kehittää, mutta ei pidä sinua valveilla öisin. Myynnillisesti ja teknillisesti kehittävä ja paljon antava työ. Aikuisten ihmisten työpaikka. 

Molemmat vaihtoehdot ovat totta. Ne ovat yksilöiden henkilökohtaiseen kokemukseen perustuvia oikeita ja aitoja tuntemuksia asiakaspalvelutyöstä.  

Asiakaspalvelun tulevaisuus ja ihmisten kohtaamisia 

Puhelin on hyvä ja tehokas väline sekä asiakkaiden tavoittamiseen että tavoitettavissa olemiseen. Puhelintyö tarjoaa mahdollisuuden kahden ihmisen kohtaamiseen, on kyse sitten myynnistä tai asiakaspalvelusta.  Teknologian kehittyminen näkyy toki puhelintyössä jo monin tavoin. Helpot ostokset, joihin asiakas ei välttämättä tarvitse asiantuntijan apua, tehdään usein verkkokaupoissa. Toisaalta tämä tarkoittaa sitä, että myyjän työlle asiantuntijuuden vaatimus siis kasvaa entisestään.  

Helpot kysymykset asiakkaat pystyvät ratkaisemaan asiakaspalvelun
itsepalvelukanavissa, chattibottien avulla ja sovelluksissa. Ihmisen apua tarvitaan, kun ongelma on vaikeampi ratkaista tai kun tarvitaan ammattilaisen palvelua ja suosittelua. 
 

Teknologian kehitys ja maailman muuttuminen vähentävät tarvetta osalle perinteisistä myynnin ja asiakaspalvelun kohtaamisista. Toisaalta ne luovat samalla täysin uusia tarpeita, kun ihmiset ottavat käyttöön uusia laitteita ja teknologiaa. Samalla uskon myös siihen, että ihmisten kohtaamiselle on aina tarvetta. Ihmiseltä ihmiselle.  

Miksi ja kenelle asiakaspalvelutyö teknologian parissa?

Teknologiasta ja laitteista kiinnostuneille on tarjolla asiantuntijuutta vaativaa työtä teknisen asiakaspalvelun, tuen ja vikatilanteiden korjaamisen parissa. Työ tarjoaakin pitkäaikaisia ja monipuolisia tehtäviä myös alan vaihtamista harkitseville tai puhelintyön osaajille, jotka hakevat uutta haastetta jo tuttuun työhön. 

Miltä kuulostaisi esimerkiksi lähteä pitämään välivuotta puhelintyön merkeissä Espanjan auringon alle? Tai vaihtaa alaa ja siirtyä lämpimille leveyspiireille vähemmän stressaaviin tehtäviin? Niin tai näin, kannattaa katsastaa avoimet työpaikkamme tästä.