E-urheilu kaipaa jatkuvuutta

 

E-urheilu on yksi maailman harrastetuimmista lajeista sen eri muodoissaan, mutta se kylpee toistuvasti kohuissa. Laji kaipaa kipeästi jatkuvuutta, yhteisiä käytänteitä ja pelisääntöjä.

Toisaalta saamme myös lukea huikeita menestystarinoita, mutta pääasiassa ne koskevat kuitenkin lajin ehdottomalle huipulle kiivenneitä joukkueita, tai yksittäisiä pelaajia. Niin sen kuuluukin kilpaurheilussa olla, mutta harrastuneisuus lajin parissa on yksi maailman suurimpia ja juuri tämä harrastajien joukko ansaitsisi intohimolajiltaan enemmän.

Tukea harrastamiseen, valmennusta kehittymiseen, yhteisiä lajin pelisääntöjä ja ennen kaikkea jatkuvuutta ja suunnitelmallisuutta

Laji kasvaa edelleen valtavaa vauhtia ja se luo olosuhteet epäjohdonmukaisuuksille. Turnauksia järjestetään, niitä perutaan ja joissain tapauksissa sääntöjäkin muutetaan lennosta kesken turnauksen. Pelipalkkioita joudutaan monesti odottamaan ja perimään järjestäjiltä. Nettikiusaaminen uhkaa vakavalla tavalla koko lajia. Uskottavuus heikkenee, eikä harrastajien suuri massa koe jatkuvuutta ja luottamusta. Tämä on kaikkien lajin parissa työskentelevien yhteinen haaste.

Tätä haastetta haluamme olla ratkaisemassa

Rainmaker on päättänyt olla mukana kehittämässä e-urheilua. Haluamme lisätä jatkuvuutta, tarjota uusia mahdollisuuksia ja olla kehittämässä yhteisiä pelisääntöjä. Luottamuksen ja avoimuuden lisääminen on tässä työssä keskeistä.

Nyt käynnissä on Rainmaker Openin toinen kausi ja opimme valtavasti jo ensimmäiseltä kaudelta. Rainmaker Open muodostui ja muodostuu myös toisella kaudellaan erittäin kovatasoiseksi turnaukseksi. Otamme ilolla vastaan jokaisen yksittäisen pelaajan ja joukkueen turnaukseemme. Siellä pääse mittaamaan omaa tasoaan muita huippuja vastaan ja jo viime kaudella näimme monia huikeita pelejä, joissa selkeä altavastaaja kaatoi etukäteen varman voittajan. Sellaisia tarinoita on varmasti luvassa myös toisella kaudella. Rainmaker Open ei kuitenkaan yksistään riitä tavoitteemme saavuttamiseksi, koska se ei tarjoa riittävästi mahdollisuuksia laajemmalle harrastajajoukolle.

Uusi konsepti lanseerataan syksyllä

Koska alkuperäinen ajatuksemme on olla isosti mukana lajissa ja haluamme tarjota jatkuvuutta ja mahdollisuuksia laajemmalle joukolle, lanseeraamme syksyllä kokonaan uuden konseptin.

Siinä on jotain vanhaa ja paljon uutta. Olemme ottaneet oppia muiden lajien perinteisistä pihapeleistä, joissa voit osallistua oman lajisi pihapeleihin kävelemällä ulos ja osallistumalla peliin. Tämän mahdollisuuden tarjoamme jatkossa kaikille harrastajille myös e-urheilussa. Julkaisemme yhdessä Rushmoden kanssa kokonaan uuden ajan pihapelisarjan, johon osallistuminen on helppoa, josta löytyy oman tasoista peliseuraa ja jossa on mahdollista myös voittaa rahapalkintoja. Lopulliset säännöt ja konsepti tullaan julkaisemaan Rainmaker Openin finaaleissa ja se käynnistyy vielä tänä syksynä.

Kutsumme myös muita toimijoita mukaan kehittämään tätä upeaa ja erittäin suuren harrastajakunnan lajia.

 

Kim Lehtola

Kim on Toimija, tekijä ja saavuttaja. Kim ottaa hankkeet harteilleen ja tarvittaessa kantaa ne itse maaliin. Kimin motto on tekemällä, ei väittämällä. Kim ei vaan tee, vaan myös suunnittelee ja muotoilee. Tarvittaessa piirtää talon ja rakentaa sen, tai suunnittelee kokonaan uuden tavan myydä ja toteuttaa sen.

Lisää artikkeleita käyttäjältä Kim Lehtola

Haluatko uusia ajatuksia sähköpostiisi?

Hienoa! Alla olevasta painikkeesta pääset tilaamaan uutiskirjeemme, joka ilmestyy muutaman kuukauden välein.

Tilaa tästä!

Etsimme ehkä juuri Sinua. Tositarkoituksella.

Ei ole erityisen tärkeää, mitä sinä olet tehnyt ja missä. Kiva jos olisit asiakkaiden kanssa työskennellyt, ehkä myynnissä tai jossain läheisessä roolissa. Loppujen lopuksi sekään ei ole niin tärkeää.

Ennenkaikkea haluamme kuulla mistä sinä unelmoit ja miten sinä kukoistat. Se kiinnostaa.

Laita meille viestiä, me soitamme sinulle.

    Hyväksyn tietojeni tallentamisen yhteydenpitoa varten