Harhainen kuva ydintehtävästä johtaa tulipalojen sammutteluun

Mikä on organisaatiosi ydintehtävä ja olemassa olon oikeutus? Tämä kysymys kannattaa esittää itselleen toistuvasti, sillä harhainen kuva ydintehtävästä johtaa tulipalojen sammutteluun ja jatkuvaan kiireen tuntuun.On täysin mahdollista, että organisaatio harhautuu omassa ydintehtävän kuvassaan ja luulee tekevänsä oikeita asioita sammutellessaan tulipaloja, tai paikkaillessaan vuotavia kohtia. Tarkoitan että ihan aidosti luulee tekevänsä oikeita asioita. En muista kuka tämän totesi, mutta lainaan silti: Meillä on usein tapana aloittaa keskustelu vaikkapa puhelimessa kysymällä ”Onko pitänyt kiirettä?”. Kysymys on typerä. Meidän pitäisi kysyä, ”Oletko ollut aikaansaava?”. Vain tekemisen vaikuttavuudella on merkitystä.

Keskustelimme ja sparrailimme Tuomas Joensuun kanssa oman organisaatiomme asioista. Tuomas totesi puhelimessa vähän kuin ohimennen ja keskustelun lomassa, että ”Ei se riitä, että lähdemme liikkeelle silloin kun paskat ovat jo housuissa ja olemme silloin hyviä. Meidän on oltava hyviä jatkuvasti”. En päässyt irti tuosta lauseesta, jonka sisältö on lausetta itseään suurempi, sen sisältö on koko käymäämme keskustelua suurempi.

Ei se riitä, että lähdemme liikkeelle silloin kun paskat ovat jo housuissa ja olemme silloin hyviä. Meidän on oltava hyviä jatkuvasti. – Tuomas Joensuu

PrioJohtajan ja esimiehen tärkein tehtävä on auttaa johdettaviaan löytämään paras versio itsestään joka päivä. Paras versio on mahdollista löytää silloin kun aikaa jää oman tekemisen tutkimiseen ja arvioimiseen ja jatkuvaan kehittämiseen. Jos esimiehen koko aika kuluu kiireellisten, vaikkakin tärkeiden asioiden tekemiseen ja kalenteri täyttyy kaikesta muusta kuin keskusteluista, kehittämisestä ja ohjaamisesta, olemassa olon oikeutuksen edellyttämiä tuloksia ei ole lupaa odottaa.

Olemassa olon oikeutus

Jokaisella organisaatiolla on tehtävä. Tehtävän suorittamisesta syntyvät tulokset ovat sen olemassa olon oikeutus, ei siis itse suorittaminen. Kun olemassa olon oikeutus täyttyy, kaiken muun ajan voi käyttää jatkuvaan parantamiseen ja kehittämiseen. Ellei sinua juuri sillä hetkellä tarvita, mene vaikka ongelle.

Jokaisella organisaatiolla on tehtävä. Tehtävän suorittamisesta syntyvät tulokset ovat sen olemassa olon oikeutus, ei siis itse suorittaminen.

Kim Lehtola

Myynnin isäleijona, joka tietää miten fiiliksestä tehdään fyrkkaa. Kim on suvereeni yhdistämään kellontarkat prosessit huikeaan myyntifiilikseen. Motivoinnin mestarin käsissä nuoret myyjät löytävät tekemiselleen tarkoituksen ja työlleen suunnan. Kimin energiatasot tarttuvat vääjäämättä keskustelukumppaniin ja kuuntelijaan. Intohimo tarttuu ja rakkaus lajiin leviää. Jos myynti torkkuu tai nukkuu, Kimillä on keinot uuden aamun sarastukseen. Herätkää, elämä on tässä ja nyt.

more from Kim Lehtola

Etsimme ehkä juuri Sinua. Tositarkoituksella.

Ei ole erityisen tärkeää, mitä sinä olet tehnyt ja missä. Kiva jos olisit asiakkaiden kanssa työskennellyt, ehkä myynnissä tai jossain läheisessä roolissa. Loppujen lopuksi sekään ei ole niin tärkeää.

Ennenkaikkea haluamme kuulla mistä sinä unelmoit ja miten sinä kukoistat. Se kiinnostaa.

Laita meille viestiä, me soitamme sinulle.

Hyväksyn tietojeni tallentamisen yhteydenpitoa varten