Johtaja, lopeta motivointi.

Auta häntä onnistumaan.
Auta häntä onnistumaan.

Pysyvästi tyytyväisempiä työntekijöitä tai parempia tuloksia ei saada aikaiseksi motivoimalla ihmisiä. Lopettakaa motivointi.

Tiedämme että motivoitunut, työtään rakastava ihminen jaksaa paremmin ja saa aikaiseksi keskimäärin parempia tuloksia. Työtään rakastava ihminen ja motivoitunut ihminen saa aikaiseksi parempia kohtaamisia, olivatpa ne sitten asiakaskohtaamisia tai muita työyhteisön sisällä tapahtuvia kohtaamisia. Silti pyydän, lopettakaa motivointi.

Mikäli haluat saada aikaiseksi pysyvästi tyytyväisempiä työntekijöitä ja parempia tuloksia, keskity luomaan olosuhteet joissa motivoitua. Motivoitunutta ihmistä on helppo auttaa löytämään oman polkunsa. Tekemään asioita sovitun mukaisesti. Heitä on helppo auttaa ketteryyteen, luovuuteen ja ratkaisukeskeisyyteen, mutta mikään ulkoa tuleva motivaatiotekijä ei ole pysyvää. Ala luoda siis olosuhteita.

Kun luot olosuhteita motivoitumiselle, luot edellytykset kokea positiivisia tunnekokemuksia työstä. Positiivinen tunnekokemus on yksilöllistä, mutta yhteisiä nimittäjiä on paljon. Me kaikki haluamme kokea tarpeellisuutta ja haluamme varmistua siitä, että teemme oikeita asioita. Haluamme saada aikaiseksi lisäarvoa ja haluamme onnistumisen kokemuksia. Kaikki edellä mainitsemani yhteiset nimittäjät ovat seurauksia jotka syntyvät asioiden tekemisestä.

Yleensä myyjä motivoituu kaupasta, mutta myyjä voi myös motivoitua hyvästä asiakaskohtaamisesta, jonka seurauksena kauppa syntyy.

Myyjälle kauppa voi olla onnistuminen, mutta se on seuraus oikein suoritetuista asioista. Se on seuraus onnistuneesta myyntiprosessista. Yleensä myyjä motivoituu kaupasta, mutta myyjä voi myös motivoitua hyvästä asiakaskohtaamisesta, jonka seurauksena kauppa syntyy.

Keskity valmentamaan ihmisellesi edellytykset onnistumiselle ja positiiviselle tunnekokemukselle, vaadi niiden tekemistä ja vasta sitten varmista tekemisestä syntyvät tulokset.

Työn imu vie ihmisen joka kokee positiivia tunnekokemuksia työstään ja joka ylläpitää korkeaa aktiivisuustasoa. Negatiiviset tunnekokemukset yhdistettynä korkeaan aktiivisuustasoon, johtaa stressiin ja se taas jatkuessaan leipääntymiseen, jopa uupumukseen. Positiiviset kokemukset taas yhdistettynä matalaan aktiivisuustasoon tarkoittaa mukavuusalueella sipsuttelua.

Tyytyväisin työntekijä on se joka tietää täsmälleen mitä häneltä odotetaan ja jolta vaaditaan asioiden tekemistä. Motivoitunein työntekijä on se, jota autetaan onnistumaan asioissa, joita häneltä vaaditaan.

Lopeta motivointi ja ala luoda olosuhteita motivoitua.

Kim Lehtola

Myynnin isäleijona, joka tietää miten fiiliksestä tehdään fyrkkaa. Kim on suvereeni yhdistämään kellontarkat prosessit huikeaan myyntifiilikseen. Motivoinnin mestarin käsissä nuoret myyjät löytävät tekemiselleen tarkoituksen ja työlleen suunnan. Kimin energiatasot tarttuvat vääjäämättä keskustelukumppaniin ja kuuntelijaan. Intohimo tarttuu ja rakkaus lajiin leviää. Jos myynti torkkuu tai nukkuu, Kimillä on keinot uuden aamun sarastukseen. Herätkää, elämä on tässä ja nyt.

more from Kim Lehtola

Haluatko kuukausittain uusia ajatuksia sähköpostiisi?

Hienoa! Alla olevasta painikkeesta pääset tilaamaan uutiskirjeemme.

Tilaa tästä!

Etsimme ehkä juuri Sinua. Tositarkoituksella.

Ei ole erityisen tärkeää, mitä sinä olet tehnyt ja missä. Kiva jos olisit asiakkaiden kanssa työskennellyt, ehkä myynnissä tai jossain läheisessä roolissa. Loppujen lopuksi sekään ei ole niin tärkeää.

Ennenkaikkea haluamme kuulla mistä sinä unelmoit ja miten sinä kukoistat. Se kiinnostaa.

Laita meille viestiä, me soitamme sinulle.

Hyväksyn tietojeni tallentamisen yhteydenpitoa varten