Keski-iän korvaamaton kauneus

Korskea nuoruus

Onhan nuoruus ihanaa, tietenkin. Elämä edessä, idealismi katseessa ja kaikki mahdollisuudet avoinna. Elämän kolhimaton keho jaksaa mitä vain ja saastumaton mieli imee vaikutteita kuin sieni. Maailma on heidän. Media seuraa, some kiehuu ja varsinkin työelämä tavoittelee. Kuolematon, kaunis ja kestävä työnhakija on jokaisen yrityksen unelma, eikö niin?

Työelämä on täynnä energiaa, hormoneja ja kilpailua. Tähän olemme jo tottuneet, mutta mitä se on heille, jotka eivät enää tähän kerhoon kuulu? He, joille koulutusta ei aikoinaan kertynyt, kun piti perhettä perustaa tai he, joiden koulutus ei enää vuonna 2021 herätä kysyntää? He, jotka ovat tottuneet tekemään työnsä, kilpailematta, itseään esiin nostamatta?

He kysyvät oikeutetusti, eikö vanhanaikainen ahkeruus enää riitä? Heidän arjessaan keski-ikä on työmarkkinoilla kuin peruutettu viisumi. Keski-ikäisen cv, jossa on vain tavallista työtä, on lähes rikosrekisteriote. Tunne siitä, että ei enää kelpaa on musertava. Keski-ikäinen sukupolvi on kasvatettu siihen, että työnteko on elinehto, ei vaihtoehto. Haluja tehdä olisi, mutta mitä tehdä, kun nuoruus on valttikortti ja keski-ikä Ö-kirjain Aapisen laidalla?

Kohtalon kolhut opin tienä

Myynnissä ja asiakaspalvelussa kaikki voi olla toisin. Keski-ikäinen ihminen on jo kohtalon kolhuja ottanut. Hän on lapsia kasvattanut ja siinä sivussa itse eniten itsestään oppinut. He ovat nähneet lempeyttä ja lujuutta sekä oikein että väärin käytettynä. Heillä on perspektiiviä. Aina rahat eivät ole riittäneet ja penniä on venytetty sähkölaskuun tai siskon tytön harrastukseen. He ovat rakastaneet ja saaneet vastarakkautta. Rakkaus tai sen puute antaa ymmärrystä ihmisyyden kaikista puolista. He eivät enää kysele uskottavuutensa perään tai rakenna itsestään mitään muuta kuin ovat. He tietävät miltä elämä maistuu, kun aurinko nousee ja kaikki on hyvin. He myös tietävät, miten ahdistaa, kun aurinko laskee ja elämä tuntuu romahtavan.

Keski-ikäinen on ihmisestä oppinut. Hän on valmis ymmärtämään toista ihmistä. Ei liene kenellekään yllätys, että myynnin- ja asiakaspalvelun töissä toisen ihmisen ymmärtäminen on avain menestykseen. Halu ja kyky kommunikoida ihmisten kanssa antaa keski-ikäiselle ihmiselle oivat eväät näissä töissä pärjäämiseen. Niin hassulta kun se kuulostaakin, niin ikä avittaa ammattitaitoa. Keski-ikäinen, aikuinen ihminen ymmärtää tarpeita. Aikuinen ymmärtää myös murheita. Tarpeita on tyydytetty ja murheita murehdittu. Kokemus välittyy ja vaikuttaa.

Varttunut on viisastunut

Me olemme yrityksenä vielä nuorukainen. Tänä vuonna 22 vuotta. Olemme kuitenkin riittävän vanhoja ymmärtämään, että vaikka nuoret ovatkin meille erittäin tärkeitä, he eivät ole kaikki. Tarvitsemme aikuisia ihmisiä sekä meidän itsemme, mutta myös muiden työntekijöidemme ja asiakkaidemme vuoksi. Me tulemme keskittämään voimavarojamme siihen, että myös varttuneemmat ihmiset voivat hakeutua myynti- ja asiakaspalvelutöihin pelkäämättä, että ikä on rasite. Pelkäämättä, että nuoruus ja notkeus on vaatimus. Pelkäämättä, että työnhaku on taistelu.

Keski-ikä on uusi mahdollisuus, johon toivomme yhä useamman tarttuvan.

Tartu sinäkin mahdollisuuteen täällä.

Mika Aittamäki

Mika näkee asiat toisin. Rohkea organisaatioanarkisti näkee potentiaalia siellä missä muut näkevät resursseja. Siiloutumista ja organisaatiokaavioita hyljeksivä filosofinen ajattelija ja johtaja kokoaa nopeasti kokonaiskuvan pienistä palasista ja kiteyttää sen muutamaan lauseeseen. Jos arvostat rehellistä ja suoraa puhetta sekä uskallat altistua keskustelulle, kutsu Mika mylläämään ajatusmaailmaasi

Lisää artikkeleita käyttäjältä Mika Aittamäki

Haluatko uusia ajatuksia sähköpostiisi?

Hienoa! Alla olevasta painikkeesta pääset tilaamaan uutiskirjeemme, joka ilmestyy muutaman kuukauden välein.

Tilaa tästä!

Etsimme ehkä juuri Sinua. Tositarkoituksella.

Ei ole erityisen tärkeää, mitä sinä olet tehnyt ja missä. Kiva jos olisit asiakkaiden kanssa työskennellyt, ehkä myynnissä tai jossain läheisessä roolissa. Loppujen lopuksi sekään ei ole niin tärkeää.

Ennenkaikkea haluamme kuulla mistä sinä unelmoit ja miten sinä kukoistat. Se kiinnostaa.

Laita meille viestiä, me soitamme sinulle.

    Hyväksyn tietojeni tallentamisen yhteydenpitoa varten