Leijonaliigaa Rautalangasta

Leijonaliiga on enemmän kuin myyntikilpailu, se on enemmän kuin peli. Leijonaliiga on laaja kokonaisuus jossa yksilö on keskiössä ja toiminta perustuu hyvinvointiin, pelitapaan ja motivointiin.

Hyvä työpaikka on sellainen, jossa työntekijät luottavat organisaationsa johtoon, ovat ylpeitä siitä mitä tekevät ja nauttivat työkaveriensa kanssa työskentelystä.

Hyvä työpaikka perustuu luottamukseen. Luottamus rakentuu arvostuksesta, oikeudenmukaisuudesta ja uskottavuudesta. Luottamuksen katalyytteinä toimii vuorovaikutteinen suhde esimieheen ja työtovereihin. Hyvässä työpaikassa työntekijä on ylpeä omasta työpaikastaan ja joukkueensa suorituksista. ”Hyvä työpaikka on sellainen, jossa työntekijät luottavat organisaationsa johtoon, ovat ylpeitä siitä mitä tekevät ja nauttivat työkaveriensa kanssa työskentelystä.” — Robert Levering

Koska rakastamme myyjiämme ja haluamme heidän menestyvän, olemme pohtineet paljon tekemisen mittareita ja keinoja vaikuttaa lopputulokseen. Näiden pohdintojen tuloksena syntyi Leijonaliiga.

Jääkiekkovalmentaja Karri Kivi totesi puheessaan: ”Maksimisuoritukseen vaaditaan: pelitapa, pelaajat, ilmapiiri ja tunne”, ne kaikki on mukana Leijonaliigassa.

Kymmenen keskeisintä Leijonaliigan perussääntöä.

1. PELITAPA
Olemme muotoilleet vertailukelpoiset tekemisen mittarit. Yksi ainoa luku, joka kuvaa tekemistä, tehokkuutta ja tulosta. Seuraamme ensin tekemistä, sitten vasta sarjatilastoa, pistepörssiä ja myyntituloksia. Tekemisen mittarit ohjaavat johtamista ja valmennusta.

2. VÄHIMMÄISVAATIMUS
Pelitapamme perustana on yhdenmukainen tapa tehdä ja yhteisesti sovitut vähimmäisvaatimukset. Tekemisen luvut, jotka vähintään tulee toteutua. Huiput ylittävät vähimmäisvaatimukset, mutta vaatimustaso on kaikille sama.

3. JOUKKUETEKEMINEN
Joukkueet sopivat sisäiset pelisäännöt, kukaan ei jää yksin. Myyjä joka ei saa apua, on heitteille jätetty.

4. ILMAPIIRI JA TUNNE
Leijonaliiga sisältää vahvan tarinan, josta syntyy tekemisen ilmapiiri. Voittamisen tai häviämisen tunne koetaan yhdessä ja erikseen. Avoin viestintä ja siihen kannustaminen tukee yhteisöllisyyttä.

5. HYVINVOINTI
Leijonaliigaan liittyy olennaisena osana hyvinvointi. Kannustamme ja tuemme yhteisiä urheilusuorituksia, vaikkapa joukkueiden sählyvuoroissa. Järjestämme Suomalaisten urheilijoiden tapaamisia myyntitapahtumissa ja he vetävät myös lajitreenejä joukkueillemme mahdollisuuksien mukaan.

6. MENESTYMISEN MAHDOLLISUUS 
Kunnianhimoinen lupauksemme on että asenne ja tahto riittää. Opetamme loput. Tyytyväisin työntekijä on se, joka tietää täsmälleen mitä häneltä odotetaan. Tuloksekkain työntekijä on se, jolta vaaditaan niiden tekemistä. Johtaminen on läsnäoloa, opettamista ja esimerkkiä. Johdettavan tulevan tien tasoittamista ja menestymisen mahdollistamista.

7. TULOS
Laatu ja määrä. Leijonaliigan pelaajat ymmärtävät asiakkaan halun ja tarpeen välisen eron. Tarjoamme asiakkaillemme jatkuvasti parempaa ratkaisua. Monesti tarjottu ratkaisu voi olla myös edullisin, mutta lähtökohtaisesti asiakkaalle paras. Huolehdimme jaksamisestamme ja teemme joka päivä maksimaalisen suorituksen. Kohtaamme riittävän määrän asiakkaita ja hankkiudumme tarpeeksi usein maalipaikoille.

8. KEHITTÄMINEN JA KEHITTYMINEN 
Leijonaliigassa on maajoukkue. Maajoukkue pelaa turnauksia myyntitapahtumissa ja messuilla eri puolilla Suomea. Maajoukkueeseen valitaan pelaajia Leijonaliigan kokonaistekemisen perusteella, ei siis vain myyntitulosten perusteella. Maajoukkueturnaus on pelaajille palkinto. Se on paikka paitsi näyttää osaamistaan, mutta ensisijaisesti kehittyä ja jakaa osaamistaan muille pelaajille.

9. KASVU
Keskeinen tavoitteemme on kasvaa kannattavasti, se on kuitenkin vain yrityksemme tavoite. Leijonaliigassa keskeisin tavoite on kasvaa ihmisenä ja työntekijänä. Opimme päivä päivältä uutta myynnistä, valmentamisesta, johtamisesta ja asiakkaistamme.

10. IHMINEN
Olemme intohimoisesti kiinnostuneita yksilöiden kasvusta, elämme jokaisen hetken täysillä iloineen ja suruineen. Rakkaudesta lajiin.

Leijonaliigaa pelaa jo yli sata myyjää. Leijonaliigan aamukahveilla keskustellaan myynnistä ja jaetaan kokemuksia. Maajoukkueleirillä myyjät eri puolilta Suomea jakavat osaamistaan luontevissa keskusteluissa yhteisillä aamulenkeillä, aamupalahetkillä, urheilullisissa iltaohjelmissa ja joukkueillallisilla.

Tätä tarinaa on hieno elää. Seuraa ensin tekemistä sitten tulosta. Leijonaliigaa voit seurata sosiaalisessa mediassa: @Leijonaliiga

Kim Lehtola

Kim on Toimija, tekijä ja saavuttaja. Kim ottaa hankkeet harteilleen ja tarvittaessa kantaa ne itse maaliin. Kimin motto on tekemällä, ei väittämällä. Kim ei vaan tee, vaan myös suunnittelee ja muotoilee. Tarvittaessa piirtää talon ja rakentaa sen, tai suunnittelee kokonaan uuden tavan myydä ja toteuttaa sen.

Lisää artikkeleita käyttäjältä Kim Lehtola

Haluatko uusia ajatuksia sähköpostiisi?

Hienoa! Alla olevasta painikkeesta pääset tilaamaan uutiskirjeemme, joka ilmestyy muutaman kuukauden välein.

Tilaa tästä!

Etsimme ehkä juuri Sinua. Tositarkoituksella.

Ei ole erityisen tärkeää, mitä sinä olet tehnyt ja missä. Kiva jos olisit asiakkaiden kanssa työskennellyt, ehkä myynnissä tai jossain läheisessä roolissa. Loppujen lopuksi sekään ei ole niin tärkeää.

Ennenkaikkea haluamme kuulla mistä sinä unelmoit ja miten sinä kukoistat. Se kiinnostaa.

Laita meille viestiä, me soitamme sinulle.

    Hyväksyn tietojeni tallentamisen yhteydenpitoa varten