Löytyykö onni Espanjasta?

 

”Minä olen niin onnellinen täällä.”

Edellinen sitaatti on suora lainaus Siljalta, joka siirtyi Rovaniemen contact centeristämme Torreviejaan marraskuun alussa. Kun jututin Siljaa tammikuun pakkasten paukkuessa Suomessa, hän oli ollut uudessa väliaikaisessa kotimaassaan vajaat kolme kuukautta.

Silja hakeutui Torreviejaan innolla, sillä hänen pitkäaikainen haaveensa oli ollut työskentely ulkomailla. Lapsen syntymän ja perhevapaiden jälkeen hän haki töitä Rainmakerilta kuultuaan Espanjan-suunnitelmistamme. Elämä lämpimässä maassa lapsen kanssa on osoittautunut hänelle onnistuneeksi valinnaksi.

Keskustelu Siljan kanssa hänen kokemuksistaan sai minut mietteliääksi. Myyntikonttori Espanjassa – tämähän oli uusinta uutta jo 1990-luvun lopulla. Moni yritys lähti ja lähtee sinne, koska palvelutuotannon kulut ovat Espanjassa Suomea halvemmat kiitos matalamman palkkatason. Etätyöstä käytävä keskustelu käy vilkkaana, kun teknologian kehitys antaa yhä uusia ulottuvuuksia paikasta riippumattomaan työskentelyyn. Niinpä maisemanvaihto Espanjaan ja muualle ulkomaille on yhä enemmän esillä mm. mediassa.

Meillä Rainmakerilla sysäys toimiston perustamiseen Espanjaan löytyi muista tekijöistä kuin hintakilpailuedusta. Missiomme on ”Jotta ihmiset voivat rakastaa työtään”. Yhtenä toimenpiteenä missiomme toteuttamiseksi haluamme mahdollistaa kenen tahansa meistä työskentelyn Espanjassa joko lyhyemmän tai pidemmän ajanjakson. Tarjoamme Espanjan palkka- ja elintasoa korkeampaa peruspalkkaa ja provisiomallimme mahdollistaa erinomaisen palkkatason.

Torreviejan toimistomme avattiin viime huhtikuussa. Ensimmäisen vajaan vuoden aikana mahdollisuutta irtiottoon Suomen arjesta on käyttänyt parikymmentä sateentekijää. Aurinko, lämpö ja espanjalainen kulttuuri ovat tehneet ihmisille ilmiselvästi hyvää, mikä näkyy mm. erinomaisissa tuloksissa ja toimiston jokapäiväisen tekemisen fiiliksessä. Espanjan työyhteisö on hitsautunut loistavasti yhteen, ja heidän arkensa koostuu monenlaisista yhteisistä aktiviteeteista työajan ulkopuolella.

Alussa kertomani juttuhetki Siljan kanssa sai minutkin tuntemaan onnellisuutta. Olen niin onnellinen siitä, että me Rainmakerilla pystymme mahdollistamaan Siljalle ja kollegoilleen nuo onnen tunteet!

Uskalla Sinäkin kiinnostua! Tutustu tarkemmin tästä.

Petteri Reponen

Petteri on pitkän tien kulkenut Contact Center -ammattilainen. Hän on kokemuksen myötä oppinut ymmärtämään tunteiden ja fiiliksen merkityksen onnistumisen mahdollistajina kylmien lukujen ja teknologian suomien mahdollisuuksien lisäksi. Reponen, raamit ja rauhallisuus. Siinä on Petteri. Portin ja prosessin vartijana mies paikallaan. Rauhallisuus takaa, että epäkohdat eivät jää huomiotta, raamit sen, ettei epäkohtia yritetä. Rovaniemeläistynyt Kainuun karhunalle.

Lisää artikkeleita käyttäjältä Petteri Reponen

Haluatko uusia ajatuksia sähköpostiisi?

Hienoa! Alla olevasta painikkeesta pääset tilaamaan uutiskirjeemme, joka ilmestyy muutaman kuukauden välein.

Tilaa tästä!

Etsimme ehkä juuri Sinua. Tositarkoituksella.

Ei ole erityisen tärkeää, mitä sinä olet tehnyt ja missä. Kiva jos olisit asiakkaiden kanssa työskennellyt, ehkä myynnissä tai jossain läheisessä roolissa. Loppujen lopuksi sekään ei ole niin tärkeää.

Ennenkaikkea haluamme kuulla mistä sinä unelmoit ja miten sinä kukoistat. Se kiinnostaa.

Laita meille viestiä, me soitamme sinulle.

    Hyväksyn tietojeni tallentamisen yhteydenpitoa varten