Mepco HRM – palkanlaskijan paras kaveri

Jotta palkanlaskija voi rakastaa työtään, tarvitsee hän työnsä tekemiseen oikeanlaiset puitteet. Tekemisen keskiössä on järjestelmä, jota palkanlaskija käyttää. Kun järjestelmä on hyvä ja toimiva, se tukee, ohjaa, tehostaa, tarkistaa sekä varmistaa. Oikea ja oikein toimiva ohjelma on palkanlaskijan paras kaveri. Oikea ohjelma vapauttaa palkanlaskijan potentiaalin niihin asioihin, joihin ohjelma ei pysty tai mitä robotiikka ei tulevaisuudessa tee. Meidän valintamme on Mepco HRM, ja on ollut jo vuosikymmenen.

Työsuhteen elinkaari työsuhteen alusta aina palkanmaksuun

Ennen työsuhteen aloitusta taustalla on jonkinlainen rekrytointiprosessi. Rekrytoinnin onnistuessa tehdään palkkauspäätös, kirjoitetaan työsopimus ja sovitaan työsuhteen alkamisesta. Tervetuloa uusi työntekijä! Työsuhteen tiedot voidaan heti täydentää Mepcon lomakkeelle. Käsitellään siis perinteistä työsuhdetietojen lomaketta sähköisesti suoraan palkkajärjestelmässä, joka on laajennettavissa myös HR-järjestelmäksi.

Henkilö- ja työsuhdetiedot voidaan täyttää lomakkeelle niin täydellisesti, että uusi työntekijä saadaan luotua heti ohjelmaan työsuhteessa olevaksi henkilöksi. Hänelle voidaan jopa tulostaa työsopimus tätä kautta.

Kun työsuhdetiedot ovat järjestelmässä, ollaan valmiita maksamaan työntekijälle palkkaa.

Tiedostojen siirron rajapinta

Tieto, joka ei vielä ole sähköisessä muodossa, olisi hyvä saada sellaiseksi.

Robotiikka tulee olemaan kehityksen seuraava askel. Robotiikkaa on edeltänyt jo viimeisten vuosikymmenten aikana tietojen sähköistyminen; tietojen siirto erilaisten tiedostomuotojen kautta. Mikä rikkaus onkaan, kun Mepcossa tämä rajapinta on selkeä, helppo ylläpitää ja toimii aina takuuvarmasti!

Parhaimmillaan palkanlaskentaprosessi vastaanottaa tiedot työajanseurantajärjestelmästä valmiina aineistona, tekee aineistoon tarvittavat tulkinnat ja laskee palkat. Helppoa, nopeaa ja kustannustehokasta!

Palkanlaskenta

Käynnistä palkka-ajo. Ohjelma laskee bruttopalkat yhteensä, käsittelee vähennykset määritysten mukaan, laskee nettopalkan. Aja maksulista ja maksa palkat. Lähetä palkkalaskelmat. Ei se muuta vaadi, kuin että prosessit ja järjestelmät ovat kunnossa!

Raportointi kirjanpitoon ja viranomaisille

Kaikki lakisääteiset raportit ovat Mepcossa itsestäänselvyys. Kirjanpitoyhdistelmä halutun tilikartan mukaisesti, todellinen lomapalkkavelka laskettuna kuukausittain, raportit verottajalle, vakuutusyhtiöihin, Kelalle ja ammattiyhdistyksille löytyvät järjestelmästä ja aina päivitettyintä eri tahojen vaatimien muutosten mukaisesti. Kun taustatiedot on päivitetty kuntoon, raportit saa tuotettua järjestelmästä nappia painamalla. Ja ihan lähikuukausina tuota nappia tulee asiantuntijan sijaan painamaan robotti. Tulevaisuudessa robotti hoitaa rutiinit!

Raportointi

Haaveiletko siitä, että saisit haluamasi raportin ”nappia painamalla”? Oikea järjestelmä yhdistettynä oikeaan osaamiseen ja tämä on mahdollista. Aikanaan, kun siirryimme käyttämään Mepco HRM -järjestelmää, sen yksi tärkeimmistä ominaisuuksista oli monipuoliset raportointimahdollisuudet. Ja edelleen se tosiasia, että tieto, joka järjestelmään on viety, saadaan sieltä myös raportoitua halutulla tavalla. Huippua!

HR-järjestelmä

Järjestelmän HR-puolta hyödynnettäessä, voidaan työsuhdetietojen ympärille täydentää muut hr-asiat, jotka työnantaja tarvitsee henkilöstöstään työsuhteiden hyvää hoitoa ja hallintaa varten. Muutamia esimerkkejä mainitaksemme; osaamistasot, erilaiset koulutukset, yhteystiedot hätätilanteen sattuessa ja kehityskeskustelut.
HR-puolen rikkaus, on sen mahdollistama tapa toteuttaa juuri yrityksen tarpeen mukaisia käytäntöjä. Otetaan käyttöön vain ne toiminnon, jotka tarvitaan. Muokataan järjestelmä tukemaan juuri teidän yrityksenne tarvetta.

Työntekijänäkymä selaimen kautta

Työntekijällä on oikeus tietää, mitä tietoja hänestä erilaisissa rekistereissä säilytetään. Helpoimmalla päästään tietojen jakamisen osalta, kun työntekijälle annetaan käyttäjätunnukset webiin. Hän pääsee itse kirjautumaan Mepcossa oleviin tietoihinsa, tarkastelemaan niitä ja annettujen oikeuksien puitteissa myös päivittämään tietojaan. Samoin tätä kautta voidaan jakaa esimiehille näkymä alaisiinsa. Pisteenä i:n päälle palkkalaskelmien jakaminen työntekijöille selainnäkymässä on nopeaa, kustannustehokasta ja EU:n määrittelemien tietoturva-asetusten mukaista.

Pitkälle on menty niistä ajoista, kun palkat laskettiin vielä kynällä, ruutupaperilla ja taskulaskimella. Onneksi!

 

Haluatko uusia ajatuksia sähköpostiisi?

Hienoa! Alla olevasta painikkeesta pääset tilaamaan uutiskirjeemme, joka ilmestyy muutaman kuukauden välein.

Tilaa tästä!

Etsimme ehkä juuri Sinua. Tositarkoituksella.

Ei ole erityisen tärkeää, mitä sinä olet tehnyt ja missä. Kiva jos olisit asiakkaiden kanssa työskennellyt, ehkä myynnissä tai jossain läheisessä roolissa. Loppujen lopuksi sekään ei ole niin tärkeää.

Ennenkaikkea haluamme kuulla mistä sinä unelmoit ja miten sinä kukoistat. Se kiinnostaa.

Laita meille viestiä, me soitamme sinulle.

Hyväksyn tietojeni tallentamisen yhteydenpitoa varten