Nordic Business Forum 2018 ja HR-tärpit

Huomenna alkavan Nordic Business Forumin aiheet ovat strategia, huippusuorituskyky ja tekoäly. Tilaisuuden kärkipuhujia ovat mm. presidentti Barack Obama, Susan Cain ja Niklas Zennström. 

Mitkä ovat tilaisuuden parhaat tärpit HR:n näkökulmasta?

Agendalla ensimmäisten joukossa vastaan tulee James Hewittin (Hintsa) esitys, joka pureutuu työntekijöiden terveyden ja hyvinvoinnin vaikutukseen kognitiiviselle toimintakyvylle. Hintsan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin mallista on paljon ammennettavaa HR:lle ja johtamiselle. Sen sijaan, että työterveyshuollossa hoidetaan pelkkiä oireita tai kun selkä on jo tohjona tilataan se satulatuoli ja sähköpöytä vaikkei polvet enää kestä seisomista, tarkasteltaisiinkin ihmisen hyvinvointia holistisemmin. Kuinka voisimmekaan virittää organisaatiomme huippuvireeseen näillä opeilla? Tutkimusten mukaan jo pelkkä unen puute ja huono laatu laskee kognitiivista toimintakykyämme pahimmillaan kymmenillä prosenteilla.

Heti perään Susan Cain avaa meille introvertin maailmaa. Tämän pohjalta on hyvä miettiä, miten toimimme päivittäin palavereissa ja työryhmissä, joissa kovaäänisimmät vievät puheenvuorot. Kuinka olemme rakentaneet fyysiset työskentely-ympäristömme meluisiksi avokonttoreiksi, joissa vähänkin pidempää keskittymistä vaativa tekeminen on mahdotonta. Miksi kaikki kirjoittavat CV:hen olevansa ulospäinsuuntautuneita, vaikka noin kolmasosa – puolet eivät sitä Susanin mukaan ole. Nyky-yhteiskunta arvostaa enemmän ekstroverttejä. Miten voisimme hyödyntää paremmin introverttien kykyjä? Kannattaa ehdottomasti tsekata Susanin erinomainen Ted Talk: https://www.ted.com/talks/susan_cain_the_power_of_introverts?language=fi

John Mackeyn (Whole Foods Market) näkemykset mm. vastuullisesta liikkeenjohdosta ja kuinka hän esimerkiksi pitää huolta työntekijöistään sekä muista sidosryhmistä kelpaavat varsin hyvin HR:lle vertailukohdaksi työntekijäkokemusta mietittäessä. Whole Foods Market on ollut 18 vuotta putkeen Fortunen 100 parhaan työpaikan listauksessa. Myös ensimmäisen päivän päättävän Marcus Buckinghamin esitys antanee ajattelun aihetta vahvuuksien löytämisestä, suorituskyvystä ja työn tulevaisuudesta.

Toinen päivä pureutuu syvälle tekoälyyn. Tekoälyn, automatisaation ja robotiikan odotetaan vapauttavan asiantuntijan potentiaalia niihin töihin, missä ihminen on exceliä parempi käyttöliittymä ja tästä on jo useampi teksti meidänkin blogissamme. Tilaisuuden päättää rauhannobelisti, presidentti Barack Obama keskustelulla miljardööri Niklas Zennströmin kanssa. Obaman cool ja swag ovat jo pelkästään todistamisen arvoisia, mutta varmasti keskustelu inspiroi oli puhe sitten johtamisesta, taloudesta tai diplomatiasta.

Kaiken kaikkiaan NBF:n aiheet, strategia, huippusuorituskyky ja tekoäly, ovat kaikki helposti katsottavissa HR-lasien läpi samalla miettien arjen sovelluksia työn tulevaisuuden ja työntekijäkokemuksen kannalta.

 

Jari Maskonen

Viiltävän analyyttinen yhteyspäällikkö, jonka intensiivinen ote ei jätä kylmäksi. Jari on aina valmis näyttämään esimerkkiä, selvittämään asioiden taustat ja argumentoimaan niistä perusteellisesti. Ehkä ainut Rainmaker, jonka kissoilla on IG tili (@laku_and_toffee).

Lisää artikkeleita käyttäjältä Jari Maskonen

Haluatko uusia ajatuksia sähköpostiisi?

Hienoa! Alla olevasta painikkeesta pääset tilaamaan uutiskirjeemme, joka ilmestyy muutaman kuukauden välein.

Tilaa tästä!

Etsimme ehkä juuri Sinua. Tositarkoituksella.

Ei ole erityisen tärkeää, mitä sinä olet tehnyt ja missä. Kiva jos olisit asiakkaiden kanssa työskennellyt, ehkä myynnissä tai jossain läheisessä roolissa. Loppujen lopuksi sekään ei ole niin tärkeää.

Ennenkaikkea haluamme kuulla mistä sinä unelmoit ja miten sinä kukoistat. Se kiinnostaa.

Laita meille viestiä, me soitamme sinulle.

    Hyväksyn tietojeni tallentamisen yhteydenpitoa varten