Pienin askelin kohti parempaa

To do-lista alaisille ja esimiehille.

Uskalla olla keskeneräinen

Myönnä, että et vielä osaa kaikkea ja voit aina kehittyä. Työelämä on jatkuvassa murroksessa, ole sinäkin siis avoin muutokselle. Ole kiinnostunut asioista ja halukas oppimaan uutta. Kyseenalaista rohkeasti välillä vanhaa, totuttua tapaa tehdä ja synnytä keskustelua siitä, voisiko asioita tehdä aiempaa järkevämmin.

Ota kiitollisena vastaan kaikenlainen palaute. Pysähdy aidosti miettimään, missä voisit kehittyä ja kuinka tuottaa enemmän arvoa niin työnantajallesi kuin asiakkaallesikin.

Tunnista johtajana alaistesi vahvuudet sekä kehitysalueet. Anna palautetta, positiivisen lisäksi myös rakentavaa. Tue yksilöitä heidän oppimatkallaan. Auta muita ylittämään itsensä ja nosta heidät seuraavalle tasolle. Ole armollinen myös itsellesi, sinäkään et ole valmis.

Vahvista merkityksellisyyden tunnetta

Tee töitä sen eteen, että tiimilläsi on hyvä olla. Tule hymyssä suin töihin ja kannusta muita. Nosta tiimisi onnistumisia esille ja ole avuksi heille, jotka sitä tarvitsevat. Älä jätä ketään yksin.

Viesti avoimesti niin yhteisestä päämäärästä kuin matkasta sinne. Jokainen työntekijä, työstään riippumatta, haluaa tuntea tekevänsä merkityksellistä työtä. Tämän mahdollistaa ainoastaan konkreettiset, yksilön omaan arkeen liittyvät asiat. Varmista, että tiimisi tietää mihin suuntaan te olette menossa. Ota aikaa ja ole alaisillesi aidosti läsnä. Pysähdy kuuntelemaan. Kiitä ja muista onnistujia, mutta samalla anna tukesi myös tavoitteista jääneille. Tue omalla esimerkilläsi tiimihenkeä.

Ole luottamuksen arvoinen

Ole oma-aloitteinen ja pyri aina parhaaseen lopputulokseen. Tee se, mitä lupaat ja tee se ajoissa. Ole rehellinen ja opettele sanomaan ei. Aina voit myös pyytää apua sitä tarvitessasi.

Anna alaisillesi tilaa toteuttaa itseään ja vapauttaa omaa potentiaaliaan. Älä liikaa lokeroi heitä tai ohjaa kädestä pitäen ilman luottamusta. Muista kuitenkin olla tukena ja antaa apua, kun sitä tarvitaan. Ansaitse myös itse alaistesi luottamus. Johda esimerkillä, se nimittäin ei ole tärkein asia, vaan ainoa asia.

Kaisa Vilkman

Kaisa on kooltaan pieni, mutta jättiläinen oppimishalulla mitattuna. Kaisa kuulee kaiken, haluaa tietää kaiken ja tehdä sen jälkeen muutaman lisäkysymyksen. Kaisa ei jätä asioita sattuman satutettavaksi, vaan varmistaa aina yhden kerran enemmän, kuin muut.

Lisää artikkeleita käyttäjältä Kaisa Vilkman

Haluatko uusia ajatuksia sähköpostiisi?

Hienoa! Alla olevasta painikkeesta pääset tilaamaan uutiskirjeemme, joka ilmestyy muutaman kuukauden välein.

Tilaa tästä!

Etsimme ehkä juuri Sinua. Tositarkoituksella.

Ei ole erityisen tärkeää, mitä sinä olet tehnyt ja missä. Kiva jos olisit asiakkaiden kanssa työskennellyt, ehkä myynnissä tai jossain läheisessä roolissa. Loppujen lopuksi sekään ei ole niin tärkeää.

Ennenkaikkea haluamme kuulla mistä sinä unelmoit ja miten sinä kukoistat. Se kiinnostaa.

Laita meille viestiä, me soitamme sinulle.

    Hyväksyn tietojeni tallentamisen yhteydenpitoa varten