Roboteilla virtaustehokkuutta talouteen ja palkanlaskentaan

Kuten Talousjohtajabarometrimme osoitti, 88 % talousjohtajista tunnistaa tietotyön automatisoinnin eli robotisoinnin tarpeen. Meilläkin ensimmäiset pilotit ovat osoittaneet, että automatiikka ja robotiikka ovat paikallaan sekä talouden että palkanlaskennan resurssi-intensiivisissä prosesseissa. Talousjohtajabarometrin tulosten mukaisesti, ensisijaisina robotisoitavina osa-alueina, tulemme robotisoimaan asiakkaidemme reskontra- ja raportointiprosesseja sekä palkanlaskentaa.

Ensisijaiset tarpeet ovat tiedon hakeminen ja jakaminen

On ollut mielenkiintoista nähdä, että robotisoinnissa tarve on pääasiassa tiedon keruussa ja etenkin tiedon jakamisessa sekä sisäisesti että ulkoisesti. Tämä on hyvin luontainen tapa käyttää ohjelmistorobotteja, sillä ne pääsevät hyödyntämään monen eri järjestelmän tietoja ja ominaisuuksia. Nopeus ja tarkkuus ovat jopa tuhatkertaisia verrattuna siihen, että ihminen tekisi tällaista ”copy-paste” työtä. Nämä toiminnot myös usein puuttuvat käytössä olevista ohjelmistoista, sillä säännöt ja tarpeet vaihtelevat huomattavasti eri asiakkaiden ja yritysten välillä. Suurin osa IT-järjestelmistä onkin yhä tehty resurssitehokkaan toiminnan edistämiseksi, eikä niinkään modernia virtaustehokasta toimintaa varten.

Lean-virtaustehokkuus edistää asiakas- ja työntekijälähtöistä toimintaa

Tiedon jakotarve on lisännyt myös meillä Lean-hengen mukaisten virtaustehokkaiden prosessien merkitystä. Virtaustehokkuus kehittää asiakas- ja työntekijälähtöisiä toimintatapoja entisestään. Ohjelmistorobotiikka tehostaa toimintaa ja asiantuntijoilla jää entistä enemmän aikaa kommunikointiin, joka luonnollisesti parantaa sekä asiakas- että työntekijäkokemusta. Me olemmekin unelmatilanteessa, saadessamme toimia kumppanina asiakkaillemme sellaisissa prosesseissa kuten myynti, palkanlaskenta ja reskontrat. Pääsemme näissä kommunikoimaan asiakkaidemme asiakkaiden, toimittajien sekä työntekijöiden kanssa.

Joakim Back

Myyntiorientoitunut Talous- ja IT-johtaja, joka arvostaa maalaisjärkeä. Suvereeni ymmärrys työtehtävien, tietojärjestelmien ja toimintaprosessien rakentamisesta. Joakimin tarkka silmä näkee heti hukkaenergiat ja pullonkaulat yrityksen kuin yrityksen hallinnollisissa rakenteissa. Joakim on myös väsymätön parantaja. Sellaista prosessia ei ole, jota ei viilaamalla voisi parantaa. Talous- ja businessosaamisen yhdistelmä, joka pystyy säästämään aikaa ja rahaa. Kaikilta.

Lisää artikkeleita käyttäjältä Joakim Back

Haluatko uusia ajatuksia sähköpostiisi?

Hienoa! Alla olevasta painikkeesta pääset tilaamaan uutiskirjeemme, joka ilmestyy muutaman kuukauden välein.

Tilaa tästä!

Etsimme ehkä juuri Sinua. Tositarkoituksella.

Ei ole erityisen tärkeää, mitä sinä olet tehnyt ja missä. Kiva jos olisit asiakkaiden kanssa työskennellyt, ehkä myynnissä tai jossain läheisessä roolissa. Loppujen lopuksi sekään ei ole niin tärkeää.

Ennenkaikkea haluamme kuulla mistä sinä unelmoit ja miten sinä kukoistat. Se kiinnostaa.

Laita meille viestiä, me soitamme sinulle.

    Hyväksyn tietojeni tallentamisen yhteydenpitoa varten