Robotiikka tulee – Älä pelkää vaan opi hyödyntämään

Nyt se hetki on koittanut. Neljäs teollinen vallankumous tapahtuu täysillä myös tietotyössä. Varsinkin resurssi-intensiivisessä tietotyössä avuksi tulevat virtuaaliassarit ja virtuaaliset työkaverit. Toisin sanoen digitaaliset työntekijät. Tämä on itseasiassa hyvin luonnollinen kehitys, jota ei pidä pelätä vaan alkaa hyödyntää mahdollisimman nopeasti. Kuka oikeasti rakastaa jokapäiväisiä rutiineja, joita ei ole tähän asti onnistuttu lopettamaan prosessi- tai järjestelmäkehityksellä.

Tämä luo meille merkityksellisempää arkea. Robotisaatiolla säästetty aika voidaan hyödyntää luovuuteen, toisin sanoen liiketoiminnan kehittämiseen.

Johdolle ja kehitysyksiköille tämä tuo uusia mahdollisuuksia mutta myös haasteita, kun johdettavana on myös digitaalisia työntekijöitä ja prosessikehityksessä työskentelee uusi, älykäs, oppiva, ja väsymätön resurssi.

Robotiikka ja lean

Ne yritykset, joiden prosessit ovat edes vähän virtaviivaistettuja ja lean-ajattelu iskostettu organisaatioon, saavat robotiikasta hetkellistä kilpailuetua, kun robotiikan käyttöönottoon pakotetut yritykset vasta lähtevät kehitykseen mukaan.

Robotiikka tulee siis vaatimaan lean-ajattelua kaikilta työntekijöiltä, koska jokaisen on kyettävä miettimään mitkä omista työtehtävistä ovat sellaisia, jotka nyt viimeistään tulisi automatisoida. Varsinkin IT-osastojen toimenkuva saattaa muuttua radikaalistikin, koska IT-hankkeiden tähtäimenä ei ole enää työn helpottaminen – siitä yksinkertaisesta syystä, että robottien työtä ei tarvitse helpottaa.

Robotiikka ja Rainmaker

Me Rainmakerilla tulemme syksyn aikana käymään läpi kaikki hoidossamme olevat asiakasprosessit ja määrittelemään missä vaiheessa niihin voidaan ottaa avuksi ohjelmistorobotiikkaa. Näin voimme antaa analogisille sateentekijöille entistä enemmän mahdollisuuksia parantaa asiakkaidemme kokemusta, käyttää luovuuttaan itsensä kehittämiseen, ja sen myötä liiketoiminnan kehittämiseen.

Olemme kesän aikana kysyneet Suomen talousjohtajilta miten he näkevät robotiikan tilan Suomessa ja julkaisemme tutkimustulokset Talousjohtajabarometrissa 15.9. Stay tuned!

 

Joakim Back

Myyntiorientoitunut Talous- ja IT-johtaja, joka arvostaa maalaisjärkeä. Suvereeni ymmärrys työtehtävien, tietojärjestelmien ja toimintaprosessien rakentamisesta. Joakimin tarkka silmä näkee heti hukkaenergiat ja pullonkaulat yrityksen kuin yrityksen hallinnollisissa rakenteissa. Joakim on myös väsymätön parantaja. Sellaista prosessia ei ole, jota ei viilaamalla voisi parantaa. Talous- ja businessosaamisen yhdistelmä, joka pystyy säästämään aikaa ja rahaa. Kaikilta.

Lisää artikkeleita käyttäjältä Joakim Back

Haluatko uusia ajatuksia sähköpostiisi?

Hienoa! Alla olevasta painikkeesta pääset tilaamaan uutiskirjeemme, joka ilmestyy muutaman kuukauden välein.

Tilaa tästä!

Etsimme ehkä juuri Sinua. Tositarkoituksella.

Ei ole erityisen tärkeää, mitä sinä olet tehnyt ja missä. Kiva jos olisit asiakkaiden kanssa työskennellyt, ehkä myynnissä tai jossain läheisessä roolissa. Loppujen lopuksi sekään ei ole niin tärkeää.

Ennenkaikkea haluamme kuulla mistä sinä unelmoit ja miten sinä kukoistat. Se kiinnostaa.

Laita meille viestiä, me soitamme sinulle.

    Hyväksyn tietojeni tallentamisen yhteydenpitoa varten