Suomessa on vietävästi myyntiosaamista

NordicLionLeague 2Leijonaliiga loikkaa länteen

Celectuksen lanseeraaman Leijonaliigan idea hyvinvoinnin merkityksestä työssä viihtymiseen ja siinä pärjäämiseen tuottaa jo nyt hirmuisia tuloksia. Myynnin kasvu ensimmäisellä kvartaalilla oli 300 prosenttia. Nyt tämä on huomattu myös maailmalla.

Ei ole monta viikkoa aikaa siitä, kun Celectus Oy:n Kim Lehtola kertoili julkisuudessa ensimmäisiä kertoja siitä, mistä Leijonaliigasta on kyse.

Lehtola joukkoineen tuntui olevan jopa niin vakavissaan, että se vaikutti jo hieman epäuskottavalta

Resepti tuntui olevan kunnossa: ammattimainen, joukkueena tekemisen kautta tapahtuva myyntikoulutus yhdistettynä fyysisestä kunnosta huolehtimiseen. Tästähän meille oli vuosien ajan toitotettu: terve, kunnostaan huolehtiva ihminen viihtyy ja pärjää paremmin myös työssään. Kuitenkin vain harvoin se on otettu niin vakavasti kuin Leijonaliiga-konseptissa. Suoraan sanoen Lehtola joukkoineen tuntui olevan jopa niin vakavissaan, että se vaikutti jo hieman epäuskottavalta.

Viime viikolla mies latasi Twitterissä tauluun vuoden ensikvartaalin lukemia, jotka löivät luun kurkkuun epäileville. Päällimmäisenä mieleen jäi myynnin kasvu, joka oli huikeat 300 prosenttia. Se on kova luku, kun samaan aikaan saa kuulla maan olevan lamassa.

Leijonaliigassa ei selvästikään oltu kuultu tuollaisia puheita. Lehtola ei kuitenkaan olisi Lehtola, jos hän tyytyisi tähän. Pari päivää myöhemmin muun muassa sosiaaliseen mediaan alkoi tihkua uusia vihjeitä Celectuksen leijonaleirin liikkeistä:

Etteivät suomalaiset osaa myydäLeijonat on huomattu maailmallakin.

Hyvinvointi ja joukkuetekeminen kiinnostavat myös valtakunnan rajojen ulkopuolella.

Ja sitten se Twitteriin ilmaantunut kuvapostaus, jossa Celectuksen toimitusjohtaja Mika Aittamäki nauraa makeasti lähikuvassa. Kuvaan on kirjoitettu teksti: ”Sanovat etteivät suomalaiset osaa myydä – alamme viedä myyntiosaamista”.

Alatte viedä? On pakko kysyä: mitä nyt, Kim Lehtola?

”Kyllä se totta on. Celectus on sopinut merkittävän pohjoismaisen kumppanin kanssa projektista, jonka lopputuloksena liiga laajenee pohjoismaihin”, mies virnistää. Konseptille lähdetään nyt hakemaan jalansijaa länsinaapureista, työnimi hankkeelle on Nordic Lion League.

Erityisesti Leijonaliigan pelaajat, eli myyjät, ovat sitoutumisellaan vaikuttaneet siihen että tämä on nyt mahdollista

Lehtolan mukaan suomalaisen myyntiosaamisen vienti on ollut Celectuksen visioiden taustalla alusta alkaen, mutta ihan näin nopeaan kehitykseen hän ei uskonut itsekään. Tämä on koko Celectuksen ansiota. Meillä on sanonta ”Tekemällä, ei väittämällä” ja se on toteutunut jokaisessa funktiossa. Erityisesti Leijonaliigan pelaajat, eli myyjät, ovat sitoutumisellaan vaikuttaneet siihen että tämä on nyt mahdollista.

Toimitusjohtaja Aittamäki sen sijaan haistoi hänen mukaansa jotakin jo liigan alkumetreillä. Ilmankos miestä Twitter-kuvassa naurattaa.

Mika sanoi, että olemme nyt tekemässä jotain isoa, jotain mitä emme itsekään oikein vielä ymmärrä. Olen nyt hänen kanssaan aivan samaa mieltä.

Teksti: Arttu Laakkonen, Steam Company Oy

 

Kim Lehtola

Myynnin isäleijona, joka tietää miten fiiliksestä tehdään fyrkkaa. Kim on suvereeni yhdistämään kellontarkat prosessit huikeaan myyntifiilikseen. Motivoinnin mestarin käsissä nuoret myyjät löytävät tekemiselleen tarkoituksen ja työlleen suunnan. Kimin energiatasot tarttuvat vääjäämättä keskustelukumppaniin ja kuuntelijaan. Intohimo tarttuu ja rakkaus lajiin leviää. Jos myynti torkkuu tai nukkuu, Kimillä on keinot uuden aamun sarastukseen. Herätkää, elämä on tässä ja nyt.

Lisää artikkeleita käyttäjältä Kim Lehtola

Haluatko uusia ajatuksia sähköpostiisi?

Hienoa! Alla olevasta painikkeesta pääset tilaamaan uutiskirjeemme, joka ilmestyy muutaman kuukauden välein.

Tilaa tästä!

Etsimme ehkä juuri Sinua. Tositarkoituksella.

Ei ole erityisen tärkeää, mitä sinä olet tehnyt ja missä. Kiva jos olisit asiakkaiden kanssa työskennellyt, ehkä myynnissä tai jossain läheisessä roolissa. Loppujen lopuksi sekään ei ole niin tärkeää.

Ennenkaikkea haluamme kuulla mistä sinä unelmoit ja miten sinä kukoistat. Se kiinnostaa.

Laita meille viestiä, me soitamme sinulle.

Hyväksyn tietojeni tallentamisen yhteydenpitoa varten