Tervetuloa verkostoitumaan 

Kehoitus löytyy lähes kaikkien yritystapahtumien esitteestä. Löytyy mielenkiintoiset puhujat ja loppuun on jätetty reilusti aikaa uusien tuttavuuksien löytämiseen. Loppu on vain itsestä kiinni. Kahvi toiseen käteen, pikkutakin taskuun reilusti käyntikortteja ja avoin mieli. Väistät jo ennestään tutut kollegat ja valmiiksi hiotulta myyntipitchillä suuntaat uusien tuttavuuksien kupeeseen. Nopea myyntiräppi ja jopa ehdotus kaupasta. Jostain syystä tilauskirjat eivät ole täyttyneet, ainakaan omalla kohdalla. Missä siis vika?

Pelaajakortti ja oma persoona keskiössä

Karri Kivi on sanonut, että menestyvä joukkue kaipaa hyvät pelaajat, loistavan ilmapiirin ja toimivan pelitavan. Perinteisen verkostoitumisen pelitapa perustuu yksilötaitoon. Uskallanko, kehtaanko, osaanko ja viitsinkö laittaa kroppaa likoon uusien tuttavuuksien eteen.

Verkostoituminen pelin avulla luo loistavan ilmapiirin, joka mahdollistaa tutustumisen uudella tasolla. Personoituja pelaajakortteja vaihtamalla päästään tutustumisessa paljon henkilökohtaisemmalle tasolle kuin pelkällä myyntipitchillä lähestyttäessä.

Paljon sulla on tasoitus?

Lopputuloksena on salillinen flow:ta, jossa jokainen kohtaaminen on pisteen arvoinen ja miellyttävä kokemus. Tutustumme toisiimme harrastusten ja mielenkiinnon kohteiden kautta. Emme pyri tekemään kauppaa, mutta mahdollistamme keskustelun jatkamisen tilaisuuden jälkeen. Ja tässä olemmekin verkostoitumisen ytimessä. Verkostoitumisen tarkoitus on tutustua ihmisiin, jotta myöhempi kontaktin ottaminen olisi matalamman kynnyksen takana. Ja kun verkostoidumme formaatissa, ihminen edellä, tutustumme ihmisiin, emme vain verkostoidu eri roolien kanssa. Ihminen ihmiselle, on verkostoitumisenkin taika.

 

Blogikirjoitus on toinen osa sarjasta Pelillistäminen.

Olemme kokeilleet pelikonseptia aamiaistilaisuuksissa, urheilutapahtumissa ja jopa pikkujouluissa. Palaute on ollut aina sama, koska pääsee pelaamaan seuraavan kerran?

Alla Jussin palaute Rainmaker Gamenightista:

Jani Piipari

Jani on valmentamisen ja henkisen kasvun moniottelija, jonka "käsittelyssä" tuhannet suomalaiset myyjät ja myynnin esimiehet ovat löytäneet itsestään paremman version. Jani on myös intohimoinen urheilumies ja käyttääkin paljon joukkuepelien ja yksilölajien psykologiaa myös muun inhimillisen käyttäytymisen ymmärtämisessä. Väkevän ammatillisen osaamisen lisäksi, Jani on tunnettu seuramies ja pihapelien kruunaamaton kuningas.

Lisää artikkeleita käyttäjältä Jani Piipari

Haluatko uusia ajatuksia sähköpostiisi?

Hienoa! Alla olevasta painikkeesta pääset tilaamaan uutiskirjeemme, joka ilmestyy muutaman kuukauden välein.

Tilaa tästä!

Etsimme ehkä juuri Sinua. Tositarkoituksella.

Ei ole erityisen tärkeää, mitä sinä olet tehnyt ja missä. Kiva jos olisit asiakkaiden kanssa työskennellyt, ehkä myynnissä tai jossain läheisessä roolissa. Loppujen lopuksi sekään ei ole niin tärkeää.

Ennenkaikkea haluamme kuulla mistä sinä unelmoit ja miten sinä kukoistat. Se kiinnostaa.

Laita meille viestiä, me soitamme sinulle.

    Hyväksyn tietojeni tallentamisen yhteydenpitoa varten