Vastuun ottaminen alkaa sanoilla: En osaa tätä.

Organisaatiomme kasvaa kovalla vauhdilla ja töitä on tarjolla enemmän kuin pitkään aikaan. Tarvitsemme vahvaa sisäistä kasvua eri rooleihin, mutta enemmän ulkopuolelta tehtäviä rekrytointeja. Juuri nyt avoimia paikkoja on 78. Etsimme myyjiä, assistentteja, johtajia, talousosaajia, asiantuntijoita. Vaikka mitä. Töitä on, vaikka muuta väittävät.

Näennäinen vastuun ottaminen on läpinäkyvää, silloin puheet ja teot ovat ristiriidassa keskenään.

 

Kaikissa tarjolla olevissa tehtävissä vastuun ottaminen omasta tekemisestä ja oppimisesta on edellytys menestykselle. Vastuun ottaminen siitä, että päivittäinen suoritus vastaa asiakkaidemme tarpeiden lisäksi, myös oman organisaatiomme tavoitteita. Tavoitteet toteutuvat silloin kun kenenkään ei tarvitse kulkea samoja jälkiä paikkaamassa tekemisiä, tai kysymässä onko jokin asia edennyt suunnitellusti. Prosessit ovat ihmisiä varten, ei päinvastoin. Näennäinen vastuun ottaminen on läpinäkyvää, silloin puheet ja teot ovat ristiriidassa keskenään.

Kun uskaltaa myöntää tarvitsevansa apua, alkaa myös vimmattu asian opiskelu ja mikä parasta, oppiminen. Katalinta organisaatiolle on väittää tekevänsä ja osaavansa asioita, mutta teot ovat sitten lopulta jotain aivan muuta. Sellainen toiminta ei yksinkertaisesti mahdu toimivaan organisaatioon. Ei ole olemassa huonoja työntekijöitä. On vain olemassa ihmisiä, jotka ovat väärässä tehtävässä.

Vain sinä itse olet henkilökohtaisen kasvusi ja uratarinasi esteenä.

Vastuuta ei voi siirtää, se pitää ottaa. Organisaatiomme tapa toimia mahdollistaa oman roolin rakentamisen juuri niin vastuulliseksi kuin sen itse haluaa. Kun strategia on selkeä, tavoitteet kirkkaat ja noudatat yhteisesti sovittuja pelisääntöjä, vain sinä itse olet kasvusi ja uratarinasi esteenä.

Parhaimmillaan vastuu kasvaa omasta tekemisestä syntyvien tulosten kautta. Voit halutessasi kasvattaa omaa tonttiasi, vaikka sen kokoiseksi, että se itsessään on jo liiketoimintaa. Voit muuttaa oman roolisi myyjästä liiketoimintajohtajaksi, jos se on henkilökohtainen tavoitteesi.

Yhteiset jaetut arvot, yhteinen strategia, yhteinen tavoite ja törkeä lupaus siitä, etten osaa tätä, on tämän päivän etenemismalli ja runko oman uratarinasi kirjoittamiseen. Vastuun ottaminen alkaa sanoilla: En osaa tätä.

Avoimet työpaikkamme: www.rainmaker.fi/tyopaikat

Kim Lehtola

Kim on Toimija, tekijä ja saavuttaja. Kim ottaa hankkeet harteilleen ja tarvittaessa kantaa ne itse maaliin. Kimin motto on tekemällä, ei väittämällä. Kim ei vaan tee, vaan myös suunnittelee ja muotoilee. Tarvittaessa piirtää talon ja rakentaa sen, tai suunnittelee kokonaan uuden tavan myydä ja toteuttaa sen.

Lisää artikkeleita käyttäjältä Kim Lehtola

Haluatko uusia ajatuksia sähköpostiisi?

Hienoa! Alla olevasta painikkeesta pääset tilaamaan uutiskirjeemme, joka ilmestyy muutaman kuukauden välein.

Tilaa tästä!

Etsimme ehkä juuri Sinua. Tositarkoituksella.

Ei ole erityisen tärkeää, mitä sinä olet tehnyt ja missä. Kiva jos olisit asiakkaiden kanssa työskennellyt, ehkä myynnissä tai jossain läheisessä roolissa. Loppujen lopuksi sekään ei ole niin tärkeää.

Ennenkaikkea haluamme kuulla mistä sinä unelmoit ja miten sinä kukoistat. Se kiinnostaa.

Laita meille viestiä, me soitamme sinulle.

Hyväksyn tietojeni tallentamisen yhteydenpitoa varten