Vietä välivuosi tehokkaasti

Vuosien koulutusputken jälkeen totesit, että tarvitset pienen hengähdystauon oppikirjoista. Ehkä haet vielä suuntaa tulevaisuudellesi, etkä tahdo tehdä hätiköityjä ratkaisuja vaan haluat kypsytellä ajatusta ja ottaa ensi keväänä määrätietoisempia askeleita kohti tulevaa. Tai ehkä unelmien opiskelupaikka jäi tänä vuonna vielä odottamaan itseään.

Välivuosi voidaan käyttää monella tavalla, mutta mikäli haluat ottaa ajastasi täyden hyödyn irti, suosittelemme aktiivista toimintaa. Esittelemme kolme osaamisesi osa-aluetta, joita voit kehittää välivuoden aikana myyntityön kautta, ja kerromme myös, miten hyödynnät näitä taitoja tulevaisuudessasi.

Rohkeus

Oletko joskus jättänyt jonkin asian tekemättä sen takia, että siihen ryhtyminen tuntui ylitsepääsemättömän pelottavalta tai jännittävältä? Jokainen meistä on esimerkiksi joskus katsonut kadun tai tanssilattian poikki ja nähnyt siellä kuvankauniin naisen tai komean miehen ja miettinyt, kunpa uskaltaisin mennä sanomaan sille edes “Moi!” Usein tilaisuus kuitenkin jää käyttämättä, koska se tuntuu liian pelottavalta. Pelottavalta siksi, että pelkäämme tulla torjutuiksi.

Myyntityössä kohtaat päivittäin kymmeniä uusia ihmisiä kasvotusten tai puhelimitse. Tämä voi aluksi tuntua epämukavalta, mutta pikkuhiljaa uusien ihmisten kontaktointi alkaa tuntua helpommalta. Toinen myyntityössä rohkeutta vaativa tilanne on kaupanteon ehdottaminen. Pelottavia nämä tilanteet ovat samasta syystä kuin tanssilattialla ventovieraalle jutteleminen: pelkäämme torjutuksi tulemista.

Pelkojen voittamiseksi sinua autetaan ja sinulle annetaan parhaat mahdolliset välineet jännittävien ja pelottavien uusien tilanteiden kohtaamiseen. Ihmisten kohtaamisessa helpottaa tsemppaavien työkavereiden tuki ja esimerkki, kaupan tekemiseen taas saat työkalut ja keinot valmennuksemme ja sparrauksen kautta. Ensimmäisenä sinulta täytyy kuitenkin löytyä halua ja päättäväisyyttä tehdä hetken aikaa toistoja, ennen kuin pelosta kehittyy vahvuutesi.

Vaikuttavat vuorovaikutustaidot

Vuorovaikutustaitoja tarvitset luonnollisesti kaikessa kanssakäymisessä. Vahvoista ja vaikuttavista vuorovaikutustaidoista on erityisesti hyötyä neuvottelutilanteissa ja esimies- ja johtotehtävissä. Myös monet korkeakoulut ja yritykset käyttävät soveltuvuushaastatteluiden yhtenä osana ryhmähaastattelua tai -tilannetta, jossa testataan ihmisen ryhmätyöskentelytaitojen lisäksi tämän toimintaa, kommunikointia sekä sitä, mihin rooliin ihmisryhmässä kyseinen henkilö ryhmässä hakeutuu.

Myyntityössä pääset kohtaamaan päivittäin kymmeniä uusia ja erilaisia ihmisiä, jolloin kykysi kuunnella, havainnoida, keskustella ja argumentoida kasvavat ja kehittyvät. Myös näitä taitoja opit katsomalla ja kuuntelemalla muiden esimerkkiä. Autamme myös sinua pääsemään perille myyntityön ja siihen liittyvän kommunikaation lainalaisuuksista kouluttamalla ja sparraamalla.

Muutosvalmius

Muutosvalmius on kykyä sopeutua uusiin, muuttuviin tilanteisiin. Käytännössä osaat tehdä nopeasti tilannearvion ja sen perusteella reagoida välittömästi tai laatia toimintasuunnitelman uuden tilanteen tueksi. Nykyiselläänkin hektinen elämänmalli näkyy myös työelämässä, sillä yritysten tarkoitus on useimmiten vastata johonkin kuluttajan tai asiakasyrityksen tarpeeseen. Kun nämä asiakkaat päättävät nopeasti muuttaa toimintamalliaan joko vapaaehtoisesti tai ympäristön muutoksen takia, näkyy se myös palvelun tarjoajan päässä. Tällöin tilanteeseen oikeanlainen ja oikea-aikainen reagointi on kullanarvoista.

Kuten jo on tullut todettua, myyntityössä kohtaat päivittäin uusia ihmisiä, ja heistä jokainen on erilainen. Asiakaskohtaamisissa teet tarvekartoituksen, joissa selvität ihmisen tämänhetkisen tilanteen sekä tarpeen, sillä ilman näitä tietoja, et pysty tarjoamaan tälle tarvitsemaansa ja haluamaansa oikeanlaista palvelua tai tarjousta.

Haasta siis itsesi ja käytä välivuotesi oppien ja uusia haasteita taklaten, me haluamme tarjota tähän sinulle puitteet. Tulokset seuraavat tekemistä – tee siis päätös ja lähde kehittämään itseäsi myynnin parissa. Vapaat työpaikkamme löydät osoitteesta www.rainmaker.fi/tyopaikat ja rekrytoijamme tavoitat arkisin numerosta 020 7411335.

Haluatko uusia ajatuksia sähköpostiisi?

Hienoa! Alla olevasta painikkeesta pääset tilaamaan uutiskirjeemme, joka ilmestyy muutaman kuukauden välein.

Tilaa tästä!

Etsimme ehkä juuri Sinua. Tositarkoituksella.

Ei ole erityisen tärkeää, mitä sinä olet tehnyt ja missä. Kiva jos olisit asiakkaiden kanssa työskennellyt, ehkä myynnissä tai jossain läheisessä roolissa. Loppujen lopuksi sekään ei ole niin tärkeää.

Ennenkaikkea haluamme kuulla mistä sinä unelmoit ja miten sinä kukoistat. Se kiinnostaa.

Laita meille viestiä, me soitamme sinulle.

Hyväksyn tietojeni tallentamisen yhteydenpitoa varten