Ei työkokemusta? Ei hätää, Rainmakerilla asenne ratkaisee

Työn löytäminen ei ole tänä päivänä helppoa. Etenkin nuoret kärsivät tilanteesta, sillä heiltä puuttuu yksi merkittävimmistä työnantajan arvostamista ominaisuuksista: työkokemus. Luonnollisesti kokemusta ei voi hankkia, jos ei pääse töihin. Rainmakerilla töitä on ja asenne ratkaisee, ei aikaisempi työkokemus.

Vielä hetki sitten Toni Kerttula oli aktiivinen työpaikkaportaaleiden käyttäjä – hänen tavoitteenaan oli hankkia työkokemusta mahdollisimman paljon ja sitä kautta kartuttaa omaa ansioluetteloaan tulevaisuutta varten. Lopulta nuori mies törmäsi Rainmakeriin ja vakuuttui sen kannustavasta työpaikkailmoituksesta. Toni haki paikkaa ja työllistyi alta aikayksikön.  

– Tämä tehtävä vastasi ilmoituksen perusteella täysin kriteereitäni ja nyt kolmen viikon jälkeen voin todeta sen olevan vielä parempaa kuin odotin. Mielekäs työ, hyvä duuniporukka ja joustava työnantaja, mitä sitä muuta kaipaisikaan. Olen päässyt kokeilemaan taitojani ja oppimaan siinä samalla, Toni iloitsee.

Mies työskentelee levikiltään Suomen suurimman lehden, Helsingin Sanomien myynnin parissa ja kauppa on käynyt – ilman työkokemustakin. Ennen työn aloitusta jokainen myyjä käy läpi Rainmakerin aloituskoulutuksen, josta saa hyvät eväät työn onnistumiseen. Vaikka myyjän työ ei olisikaan se oma unelma-ammatti, antaa se hyvän pohjan mille tahansa uralle. Työkokemus myynnin parissa auttaa näin monia nuoria kulkemaan kohti omia unelmiaan.

– Itse tulin alalle ihan uutena tekijänä, eikä se ole menoa haitannut. Tietysti hyvät keskustelutaidot ovat tässä työssä eduksi, mutta kaikki tarvittava on kuitenkin opittavissa. Hyvällä motivaatiolla pääsee jo pitkälle! Toni kannustaa.

Harjoitus tekee mestarin – myös myyntityössä

Vaikka Toni kertoo itse olevansa vahvasti ekstrovertti, hän on sitä mieltä, että introvertti voi pärjätä myyntityössä ihan yhtä hyvin.

– Porukassamme on monenlaista persoonaa, eikä kukaan meistä ole toistaan ”sopivampi” tähän hommaan. Yksi nykyisistäkin myyjistämme oli alkuun hyvin ujo, mutta näiden viikkojen aikana hän on rohkaistunut silmissä ja pärjää työssään mainiosti, Toni kehuu.

Hän myöntää itsekin kehittyneensä lyhyessä ajassa todella paljon:

– Tapani lähestyä asiakkaita on kehittynyt huomattavasti laadukkaammaksi kuin mitä se oli aluksi. Olen kerryttänyt tietynlaista varmuutta omaan tekemiseeni ja se edesauttaa minua kohtaamaan ihmisen ihmisenä. Jos asiakas näkee minut vain myyjänä, kauppaa ei synny. Vaikka en itse jännitä tuntemattomien lähestymistä, olen tajunnut sen, että myös minun pitää olla helposti lähestyttävä heidän silmissään, Toni pohtii.

Muutakin kuin työtiimi

Työskentely tapahtuu pääasiassa kahden hengen voimin. Ajatuksenvaihdon lisäksi se mahdollistaa myyjien keskinäisen sparrauksen.

– Tietenkin haluaa yltää työkaverin kanssa samaan – tai parempaan – lopputulokseen. Vielä tärkeämpää on kuitenkin jokaisesta onnistumisesta iloitseminen. Lyömme kaverin kanssa yläfemmat aina onnistumisen myötä ja tsemppaamme toisiamme tilanteessa kuin tilanteessa, Toni kertoo.

Hyvä yhteishenki on johtanut jo muutamassa viikossa siihen, että työkaverit viihtyvät keskenään myös vapaa-ajalla.

– Olemme aika monta tuntia viikossa yhdessä. Vaikka työpäivien aikana ei hirveästi ehdi rupatella, olemme ystävystyneet nopeasti ja uudet tyypit integroituvat saman tien mukaan. Käymme viikonloppuisin ulkona yhdessä ja siellä tulee tietysti juteltua enemmänkin, Toni summaa.

Kiinnostuitko? Katso avoimet työpaikat täältä.