Marian Rainmaker-ura alkoi ovelta ovelle -myyntityöstä. Nyt hän koordinoi useita myyntikonsepteja samanaikaisesti

Maria Kankaanpään tarinaan Rainmakerilla on kirjoitettu sivuja reilun kahden vuoden ajan. Haaga-Heliassa suoritettujen myyntityön tradenomiopintojen ohessa ajautuminen osa-aikatyöhön tapahtui puolivahingossa.

”Kaveri laittoi luokan Whatsapp-ryhmään viestiä Rainmakerilla tarjolla olevista duunista. En etsinyt varsinaisesti töitä, mutta niinpä Santtu rekrytointitiimistä soitteli minulle.”

Oikeisiin myyntitöihin ja harjoittelu kaupan päälle

Työt Telian Avoimen kuidun konseptissa Maria aloitti maaliskuussa 2017.

”Ovelta ovelle -myynti oli minulle todella mieluisaa, kun pääsin tekemään oikeaa myyntityötä eikä pelkkää asiakaspalvelua. Tuossa tehtävässä oppi hyvin asiakassuhteen luomista, koska myyntiprosessiin kuuluu useita käyntejä saman asiakkaan luona”, Maria kuvailee työnkuvaa.

Vuotta myöhemmin edessä oli opintoihin kuuluva työharjoittelu.

”B2B-myynnin harjoittelussa olin mukana meidän uusasiakashankinnassa ja asiakassuhteiden hoidossa eri konsepteissa”, hän kertoo.

Harjoittelusta osa-aikaiseksi

Marialle kävi niin kuin monelle muullekin Rainmakerilla työharjoittelua suorittaneelle: Harjoittelun jälkeen tarjoutui mahdollisuus jatkaa osa-aikatöissä. Työaika suunniteltiin yhdessä työnantajan kanssa 6-8 tuntiin per viikko, mutta äkkiä tunteja olikin 20 viikossa. Joustavien työaikojen johdosta työskentely opintojen ohessa ei käynyt Marialle edes raskaaksi.

Työtehtävänä oli alkuun myyntikoordinaattorin tehtävät tutussa Telian konseptissa. ”Työhön kuuluu perehdytykset, jatkokoulutukset, myynti- ja valmennusmateriaalit. Olen myös mukana vahvasti asiakkuusrajapinnassa esimerkiksi palvelun suunnittelun ja raportoinnin parissa.”

Nykyisin Maria työskentelee useampien asiakkuuksien parissa vastaten uusien konseptien haltuunotosta niiden käynnistysvaiheessa.

Rainmakerin työyhteisön saa Marialta varauksettomat kiitokset.

”Työyhteisö on ehdottomasti paras, missä olen ikinä ollut. Täällä saa olla oma itsensä, saa tuoda itseään ja osaamistaan esille ja sitä kautta vastuukin kasvaa. Ja myyntiin liittyvät työtehtävät ovat juuri sitä, mitä haluan tehdä. Aiemmin opiskelin assistentiksi, mutta myyntityössä voin olla itsenäisemmässä roolissa ja vaikuttaa omalla tekemisellä palkkatasoon”, tuore tradenomi hehkuttaa.