Millaista on Avoin Kuitu myyjän ja kapteenin työ?

Ovelta ovelle -myynti kysyy ennen kaikkea asennetta – Uskaltaisitko lähteä tuntemattoman kotiovelle? Astut portaat ylös jonkun kotiovelle ja olet valmiina soittamaan ovikelloa. Pienen jännityksen tuntee kehossa. Työkaveri huomauttaa, ettet seiso täysin optimaalisessa kulmassa oveen nähden. Korjaat asentoasi ja nostat hymyn kasvoillesi. Ovi avautuu ja vastassa on ihminen.

Juho aloitti ensin myyjänä vajaa vuosi sitten, ja kapteenin roolia on takana nyt muutama viikko. Aikaisemmin muun muassa varastolla työskennellyt Juho halusi löytää jotakin erilaista, jonka parissa pääsisi oikeasti haastamaan itseään ja joka vaatisi uuden oppimista.

“Alussa tuli totta kai myös epäiltyä itseänsä, koska ei ollut aiemmin tehnyt mitään tällaista”, Juho kertoo ja myöntää avoimesti, että olihan se ovelle meneminen alussa “todella hirveää”. Aiempi myyntikokemus puuttui, mutta asenne paikkasi tämän.

Rutiinin myötä alkujännityksen sai hälvenemään. Juho sai sparrausta ja koulutusta myös omilta esimiehiltään, jotka tulivat mukaan oville ja neuvoivat ihan pienistä seikoista lähtien.

Lue koko artikkeli täältä.

Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Duunitorin kanssa.