Myynti on joukkuelaji – Rainmakerilla hyödynnetään yhteisön voimaa

Jo toista vuotta kahvilatyöntekijän pestissä ollut Vivian Virala kaipasi uusia haasteita elämäänsä. Hän ei kuitenkaan tiennyt, mitä lähtisi tekemään. Eräänä päivänä Facebookia selatessaan hän törmäsi tuttunsa jakamaan tekstiin, jossa tämä kertoi etsivänsä työntekijöitä. Vivian rohkaistui laittamaan kyseiselle henkilölle viestiä, vaikka naiset olivat olleet tekemisissä viimeksi vuosia sitten. Se kannatti, sillä tänä päivänä he ovat ylimpiä ystäviä – koko muun Rainmakerin porukan tavoin.

– Pääsin nopeasti tiimiin mukaan ja olen saanut tästä joukosta elinikäisiä ystäviä. En olisi aluksi uskonut, miten paljon tulisin innostumaan ständimyynnistä! Taustalla on suuri Leijonaliiga yhteisö Suomen eri kaupungeista ja näiden ihmisten myötä elämäni muuttui kertaheitolla hauskemmaksi, Vivian hehkuttaa.

”Näemme toisiamme paljon vapaa-ajalla”

Nyt puolitoista vuotta myöhemmin hän toimii itse esimiesasemassa tai kuten Rainmakerin Leijonaliigassa sanotaan; valmentajana. Lämminhenkinen työyhteisö on ollut vahvasti hänen tukenaan ja Vivian haluaa jatkaa omaa toimintaansa samalla periaatteella. Kun liigan pelaajilla on hauskaa töissä, se näkyy myös myynneissä.

– Itse olen joka päivä joukkueeni kanssa ständillä ja teen kauppaa siinä missä hekin. Ideana on, ettei kukaan työskentele yksin. Olemme tosi tiivis porukka koko Suomen mittakaavalla ja minäkin saatan soittaa työpäivän aikana vaikka Jyväskylään ja pyytää apua jossakin asiassa, hän iloitsee.

Kollegoiden tapaaminen ei rajoitu pelkästään työpäiviin: yhteisiä illanviettoja järjestetään porukalla harva se päivä ja heidän kanssaan ollaan yhteyksissä jatkuvasti.

– Helsingin porukalla teemme paljon asioita yhdessä. Näemme toisiamme paljon vapaa-ajalla ja kerran viikossa käymme myös aamuisin urheilemassa ennen työpäivää. Laji riippuu ihan säästä, olemme käyneet hiljattain pelaamassa mm. jalkapalloa ja koripalloa, Vivian kertoo.

Leijonaliiga tuo jännitystä työpäiviin

Myyjien pääasiallinen tehtävä on energiaratkaisuiden myyminen, mutta Leijonaliigassa otteleminen tuo työhön ihan uutta merkitystä. Pelaajat ovat joukkuelajia harrastavia yksilöurheilijoita.

– Leijonaliiga on eräänlainen kaupunkien välinen kilpailu, joka on tuonut myyntiin paljon enemmän sisältöä. Esimerkiksi tänään kilpailemme Lappeenrannan porukkaa vastaan ja kasvatamme sitä kautta omaa pistesaldoamme joukkueena. Leijonaliiga on tosi hauska tapa pitää myyjien motivaatiota yllä, Vivian selvittää.

Leijonaliiga huipentuu neljän kuukauden välein järjestettävään gaalaan, johon voittajajoukkueet ja 20 pistepörssin parasta pelaajaa pääsevät osallistumaan. Supergaalaksi nimitetyssä tapahtumassa juhlistetaan voittajaporukkaa illallisen ja hauskanpidon merkeissä. Vivianin mieleen eräs voitto on jäänyt erityisen vahvasti.

– Meillä oli hiljattain Powercup, jonka aikana paiskimme messuilla sateessa ja tuulessa hommia neljä päivä. En voi sanoin kuvata sitä fiilistä, kun porukalla voitimme kilpailun. Minulle tuli tosi vahvasti sellainen fiilis, että nyt on kyllä kova jengi kasassa. Muistan tuon hetken ikuisesti, Vivian summaa.

Kiinnostuitko? Katso avoimet työpaikat täältä.

Edit: Vivian on edennyt Rainmakerillä jo toisiin hommiin. Tällä hetkellä Vivian vetää Fortumin telemyyntiä Rainmakerin Helsingin Business Services Centerissä.