Myyntityö avaa upeita mahdollisuuksia – Rainmakerillä vain taivas on rajana

Nicola Tiainen on unelmatyössään. Hän keskustelee päivittäin potentiaalisten hakijoiden kanssa heidän uramahdollisuuksistaan Rainmakerillä. Nicola sopii rekrytoijan pestiin paremmin kuin hyvin: reilut kaksi vuotta sitten hän oli itsekin yksi nuorista lupauksista, jotka valikoituivat Rainmakerin menestyksekkäälle urapolulle.

– Tänne tullessani minulla ei ollut myynnillistä taustaa. Tein työni niin hyvin kuin osasin ja pääsin sitä kautta etenemään. Kun asenne ja halu ovat kohdallaan, se huomataan. Hyvät työntekijät palkitaan, vaikka aikaisempi työkokemus puuttuisikin, Nicola avaa.

Yllätyksenä ura

Rainmakerille tullessaan Nicolaa odotti aluksi yllätys.

– Luulin hakeneeni LähiTapiolan toimistolle töihin ja heti haastattelussa selvisi, että kyse olikin ständimyynnistä. Olin heti valmis haasteeseen. Pian huomasin, että tämä työ toisi minulle erittäin arvokkaita taitoja mihin tahansa tulevaisuudessa suuntaisin, Nicola iloitsee.

Myynti sujui häneltä heti paremmin kuin hyvin. LähiTapiolan ständi pestin päätyttyä Rainmaker tarjosi Nicolalle uutta työtä Fortumin pisteeltä. Nuori nainen otti paikan ilomielin vastaan – ja se kannatti!

– Ehdin työskennellä Fortumin myyjänä vain hetken, kunnes minut ylennettiin tiiminvetäjäksi. Tuntui aika hienolta, että yhtäkkiä minulla olikin oma tiimi! Nicola muistelee.

Jotta homma ei olisi edennyt liian helposti, Nicola kokeili siipiään hetkellisesti muuallakin. Hän kuitenkin huomasi nopeasti Rainmakerin olleen hänelle se oikea paikka.

– Reilun kuukauden kuluttua soitin häntä koipien välissä Rainmakerille ja kysyin, voisinko päästä takaisin töihin. Onneksi minut otettiin avosylin vastaan. Palasin ständimyyjäksi eli samaan pestiin, jossa olin aloittanut vuonna 2015. Viime elokuussa minusta tuli jälleen tiiminvetäjä, hän innostuu.

Haaveista tuli totta

Rekrytoijan työ on ollut Nicolan pitkäaikainen haave. Rainmakerilla ollessaan hän haki unelmatyötään jo kerran aikaisemmin, mutta hetki ei ollut vielä oikea. Myöhemmin Nicola sai viestin, jossa kerrottiin hänen tilaisuutensa koittaneen.

– Toisella kertaa tärppäsi. Nyt rekrytoin ihmisiä samaan pestiin, jossa olen itse aloittanut. Se tuntuu erityisen palkitsevalta, hän hehkuttaa.

Nicola painottaa, että potentiaali painaa vaakakupissa paljon enemmän kuin henkilön tausta. Hän toimii itse loistavana esimerkkinä siitä, miten pitkälle rohkeus ja avoimuus voi parhaimmillaan viedä.

– En voi sanoa Rainmakeria työpaikaksi, koska tämä tuntuu enemmän kodilta. Työstäni on tullut tärkeä osa elämääni ja ihmiset täällä ovat kuin toinen perheeni, Nicola summaa.

Kiinnostuitko? Katso avoimet työpaikat täältä.