Myyntityössä oppii monenlaista

cropped-sanni-autiorinne-hero-fb2.jpg

Vaasalainen Sanni Autiorinne, 23, opiskelee toista vuotta hallintotieteitä. Lisäksi hän on kiinnostunut kaupallisista aineista ja markkinoinnista. Kahden kuukauden kesätöiden jälkeen hän jatkaa myyntityötä Rainmakerilla opintojensa ohella.

”Mä viihdyn porukoissa yleensä taustalla, enkä ole koskaan ollut porukan kovaäänisin. Voisi siis ajatella, että en ole mikään perinteinen myyntityyppi.

Mun kesätyösuunnitelmat menivät koronan takia uusiksi. Sitten huomasin Rainmakerin ilmoituksen, jossa haettiin myyntineuvottelijaa. Se kiinnosti. Halusin testata, onko musta myyntityöhön.

Ajattelin, että tässä on mahdollisuus oppia paljon. Se on pitänyt paikkansa. Uskallan nyt kohdata ihmisiä sellaisena kuin olen ja tarjota tuotteita. Olen sanavalmiimpi, ja minun on helpompi ottaa kontaktia uusiin ihmisiin. Se näkyy myös vapaa-ajalla. En arastele solmia uusia tuttavuuksia ja ystävystyn helpommin.

Ensimmäiset päivät olivat vaikeita. Mulla ei ollut rohkeutta olla oma itseni ja mun myyntipersoona oli hukassa. Katsoin mallia vanhoilta myyjiltä, ja pikkuhiljaa asiat lähtivät rullaamaan.

Uskon siihen, että tulos seuraa tekemistä. Ensimmäinen kuukausi meni myynnillisesti aika heikosti. Se ei ollut mulle kuitenkaan kauhean iso pettymys, kun olin vasta aloittanut. Onneksi meillä on suhteellisen hyvä pohjapalkka, vaikka kauppaa ei saisikaan riittävästi.

Se on yllättänyt, miten nopeasti mä olen kehittynyt myyjänä. Kauppaa tulee eniten, kun on löytänyt oman myyntipersoonansa. Mä olen myyjänä iloinen ja juttelen paljon. Haen asiakkaan kohtaamiseen fiilistä ja kuuntelen. Olen ymmärtäväinen ja empaattinen enkä anna helposti periksi.

Tavoitteena on tietysti saada kauppaa. Oikeastaan mulle tulee hyvä fiilis siitäkin, jos asiakas jatkaa matkaansa iloisena, vaikka hän ei olisikaan ostanut mitään. Olen kuitenkin saanut esitellä hänelle meidän tuotteita. Jokaisesta kohtaamisesta ja ihmisestä oppii aina jotain uutta.

Eniten ärsyttää, jos en saa ihmisiä edes pysähtymään. Mun tavoitteena on saada päivän ensimmäinen kauppa ensimmäisen tunnin aikana. Siitä se fiilis lähtee. Jos alkupäivä on ollut tahmea, kauppa tuo siihen tsemppiä – ja työkaverit.

Ehdottomasti kannattaa lähteä kokeilemaan myyntityötä. Monet rainmakerilaiset ovat kertoneet tulleensa vain kokeilemaan, mutta ovat olleet tyytyväisiä ja jääneet. On ollut hienoa huomata, miten hyvin tässä työssä pärjää, vaikka ei olisi valmiiksi mikään myyntityyppi.”

Tutustu avoimiin paikkoihimme täällä.