Myyjä tai asiakaspalvelija piilossa? Anna Rainmakerin ratkaista tilanne.

”Kukahan meillä nyt myy?”, ”Minkälaista osaajaa me lähdetään edes hakemaan?”, ”Mitä meidän tulee tehdä houkutellaksemme paras osaaja?”. Tässä liuta kysymyksiä, joita erityisesti pienet ja keskisuuret yritykset kohtaavat tarvitessaan päteviä osaajia avaintehtäviin. Joskus omat ajalliset resurssit, osaaminen tai näkemys ei välttämättä riitä ratkaisemaan tätä asiaa. Tällöin henkilöstövuokraus voi olla oivallinen ratkaisu näiden haasteiden voittamiseksi. 

-”Jos mietitään myynnin roolia suomalaisessa PK-yrityksessä, on sen merkitys suorastaan valtaisa. Myynti ja sen heikko laatu tai resursointi voi suorastaan toimia suurena esteenä kasvulle tai vähintään hidasteena”, toteaa Rainmakerin PK-liiketoimintayksikön liiketoimintajohtaja Lauri Vähämäki. 

-”Monessa tapauksessa hyvä ratkaisu tällaiseen tilanteeseen on palvelukumppanin hyödyntäminen. Palvelukumppani pystyy tällaisessa tilanteessa ottaa roolin tarjoten tarvittavaa asiantuntemusta ja vapauttaen omat ajalliset resurssit rekrytoinnista ja prospektoinnista muihin tehtäviin.” 

Rainmaker toteuttaa vuositasolla yli 30 000 työhaastattelua, testaa vahvasti hakijoiden myynnillistä profiilia henkilöarviointien kautta sekä kehittää myynnin ja johtamisen työkaluja myynti- ja asiakaspalvelutyöhön. Vahva myynnin ja asiakaspalvelun osaaminen ja näkemys näkyy siis monella tasolla jokapäiväisessä toiminnassa. 

Vähämäki tiivistää henkilöstövuokrauksen tarjoamat edut seuraaviin pääkohtiin: 

Joustavuus: Henkilöstövuokraus mahdollistaa tarpeen mukaan skaalautuvan henkilöstörakenteen, mikä on voi olla tärkeää myynnin ja asiakaspalvelun tehtävissä, jotka voivat kausiluonteisesti tai projektiluontoisesti vaatia eri määrän työvoimaa. 

Asiantuntemus: Hyvä henkilöstövuokrauskumppani tarjoaa väylän alan ammattilaisiin, joilla on vankka kokemus. Tämä voi auttaa parantamaan yrityksesi kykyä saavuttaa seuraava taso, kun myynnin avaintehtävissä on oikeanlaiset tekijät. 

Kustannussäästöt: Henkilöstövuokraus voi usein olla kustannustehokkaampi vaihtoehto. Se vähentää rekrytointiin, koulutukseen ja työsuhteen elinkaaren hallintaan liittyviä kuluja ja resursseja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö oikeanlaisen osaajan löytyessä olisi mahdollista palkata kyseinen henkilö omalle palkkalistalle. Näin toimii joustava henkilöstövuokrauskumppani. 

Ajan säästö: Osaavan henkilöstön löytäminen voi viedä aikaa ja resursseja. Henkilöstövuokrauksen avulla voit säästää aikaa ja keskittyä ydinliiketoimintaasi. Tämä on erityisen tärkeää PK-yrityksissä, joissa resurssit voivat olla välillä todella tiukalla. 

Riskienhallinta: Henkilöstövuokraus voi auttaa pienentämään riskejä, kuten virhepalkkauksia tai työsuhteen aikana tapahtuvia väärinkäytöksiä. Henkilöstövuokrauskumppani ottaa juridisesta näkökulmasta vastuun ja vastaa kaikista työnantajavelvoitteista. 

-On hyvä muistaa, että oikean rekrytointi- ja henkilöstövuokrauskumppanin valitseminen on keskeistä menestyksen kannalta. Tässä asiassa kannattaa arvioida erityisesti yrityksen kokemusta ja osaamista. Me Rainmakerilla tunnemme myynti- ja asiakaspalvelutehtävien pelikentän ja sen mahdolliset kiemurat. Olemmehan Suomen suurin myynti- ja asiakastyön palveluyritys, kommentoi Vähämäki. 

 

Haluatko kuulla lisää henkilöstöratkaisuistamme? Ota yhteyttä niin jutellaan lisää!